Zona crepusculară! Informații și probe, care privesc ancheta penală în cazul agentului-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, se scurg (ne)controlat și dispar, ca prin conductele de apă ale Aquatim

- Advertisement -
Așa că toată această manevră, una de-a dreptul halucinantă, nu poate avea decât un singur răspuns logic. Și un altul, evident, cu subînțeles și cu bătaie lungă! Așadar, fie cineva, care are acces la date confidențiale, face salturi periculoase, din motive lesne de pătruns, ca să-l scape de la o pensionare anticipată pe subofițerul M.A.I, în ciuda tuturor riscurilor! Că despre o crasă neglijență în serviciu, nici nu poate fi vorba! Ori, într-o lume imbecilizată de ipocrizie, în care orice denunț a devenit o ofensă adusă… normalității, Inspectoratul de Poliție Timiș demonstrează, la pachet cu magistrații, că… atât se poate! Atât și nimic mai mult!

Ca lucrurile să fie extrem de limpezi, Codul de Procedură Penală, în speță articolul 285, spune că obiectul urmăririi penale are ca scop strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată. Și, mai mult decât orice, că procedura din cursul urmăririi penale este nepublică! Adică, toate declarațiile și probele (înscrisuri, suport audio-video sau obținute prin orice alte mijloace legale) sunt secrete! Așa scrie, la carte!

Și, în cazul agentului-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, ca urmare a dezvăluirilor făcute de voceatimișului.ro, instituțiile statului s-au autosesizat. Altele, așa cum rezultă din probe certe, au fost sesizate de către terți! Ca să fim și mai exacți, de patru la număr! Așa că, orice hârtie pe care o plimbă unii prin buzunare și o scot ori de câte ori se ivește ocazia, sub nicio formă, nu ține loc de vreun certificat de bună-purtare sau integritate comportamentală și, cu atât mai puțin, de unul de castitate! Doar nutrețuri pentru fraieri și șlagăre de Dan Spătaru!

Adevărul e că, încă din primele momente în care, sub coordonarea unor magistrați, ancheta în cazul subofițerului de la IPJ Timiș a demarat în trombă, tot la fel de repede au circulat, pe piața liberă, și informații cu privire la declarațiile date de martori, împotriva polițistului. Unele s-au propagat, în timp real. Altele, cu o întârziere de maxim 24 de ore! Cert e că, în ambele situații, în decurs de zile, marea majoritate a celor care au descris cazuri punctuale, care l-au avut în epicentru pe magnificul și inegalabilul Raoul Iacob de la B.I.C, au fost interpelați de diverși, direct sau prin interpuși, care au știut în detaliu, la nivel millimetric, despre afirmații făcute și asumate, în fața anchetatorilor, între patru pereți!

Ceea ce, în mod clar, confirmă o breșă de securitate și o scurgere nepermisă de informații confidențiale! Sub nicio formă către mass-media care, fie vorba între noi, ar fi justificat, dacă mai era nevoie, interesul public! Nu, informațiile au mers direct și țintit, în primul rând, către comunitatea de rromi și, mai apoi, către zona gri, care gravitează pe raza municipiului Timișoara. Mai mult decât atât, au fost și situații punctuale în care achetatorii au solicitat unor martori, nu o dată, ca să revină cu probele pe care le furnizaseră, deja! Evident, pe motiv și cu scuzele de rigoare că… nu se mai (re)găsesc! Practic, au dispărut… pe circuitul judiciar!

Cutia cu maimuțe

Azi, câteva lucruri sunt certe! Ca urmare a investigațiilor de presă din voceatimisului.ro, până la definitivarea anchetei, din dispoziția chestorului Alin Petecel, mai marele IPJ Timiș, agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale a fost mutat la Secția 5 Poliție. În acest context de transhumanță profesională, încă, nu e foarte clar dacă există vreo legătură de cauzalitate între detașarea subofițerului și, ulterior, arestarea intempestivă și precipitată a rromului Novacovici Crăciun (zis Domide) pentru trafic de stupefiante de către ofițerii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Timiș.

Practic, vorbim despre regele neîncoronat al Cartierului Fabric din Timișoara care, de ani de zile, la lumina zilei, își desfășura activitățile ilicite, fără niciun stres sau vreo teamă că, vreodată, cineva ar putea să-l deranjeze! Și, ca să fie și mai clar, așa cum știu toți țiganii, Domide este nimeni altul decât fratele Floarei Novacovici (zisă Flori), fosta concubină a polițistului Raoul Iacob! Un angajat al M.A.I care, dincolo de acoperirea perfectă pentru accesul în mediile infracționale, se simte ca peștele în apă printre rromii de mătase, așa cum voceatimisului.ro a demonstrat-o în repetate rânduri, cu probele audio-video pe masă!

Acum, că tot suntem la capitolul video, punem pe masa opiniei publice o altă mostră a activității (extra)profesionale a subofițerului Raoul Iacob care, se vede de la o poștă, are în sânge școala veche a mentorului său, nu mai puțin celebrul comisar-șef Viorel Renu, fost ofițer de judiciar în cadrul IPJ Timiș și extrem de cunoscut, cel puțin în rândul minorităților! Așa cum rezultă din probe (trafic de email), imaginile au fost filmate, la finele lunii august 2022, chiar de către fostul agent-șef de la BIC, actualmente polițist în cadrul Secției 5, exact în fața Penitenciarului Popa Șapcă din Timișoara.

Și, așa cum se poate observa din proba audio-video, Raoul Iacob nu se afla întâmplător vizavi de poarta închisorii de maximă siguranță. Nu făcea nici plajă, nu venise să audieze niciun deținut și nici să ducă un pachet cu merinde vreunui pușcăriaș! Exclus! La vremea respectivă, polițistul de la BIC făcea trotuarul în fața instituției și filma ostentativ, alături de un alt coleg din IPJ Timiș, care se afla la volanul mașinii de serviciu, ieșirea pe porțile penitenciarului și eliberarea la termen a lui Grațian Pinter! Nimeni altul decât celebrul hoț de lux, fostul său tovarăș din copilărie și tinerețe, căruia i-a pus cătușele, la înțelegere cu DIICOT, din postura de martor cu identitate protejată, exact când infractorul de drept comun se pregătea să caute prin apartamentul directorului RAR Timiș, Dean Plavoșin.

Oricum, e treaba organelor statului să demonstreze dacă polițistul Raoul Iacob i-a făcut sau nu vreo cheie lui Grațian Pinter, deși înainte de acest moment, așa cum susține fostul deținut, între el și angajatul IPJ Timiș au existat o serie de tranzacții financiare și mai multe schimburi de informații nedestinate publicității! Lucruri pe care, evident, azi, fostul agent-șef de la BIC le neagă cu vehemență!

Adevărul e că, așa cum rezultă din imagini, subofițerul se afla acolo, alături de un coleg pe post de martor, doar la provocare și intimidare! Și numai în speranța că, proaspăt ieșit pe porțile închisorii, la contactul vizual și la nervi, deținutul va trece strada și va sări la bătaie. Altfel spus, o infracțiune de ultraj, un drum direct în arestul IPJ Timiș și minim încă un an și jumătate de detenție pentru Grațian Pinter!

Și lăsăm și acest video, aici, în spațiul public! Nu de alta dar, la fel ca celelalte probe, care între timp s-au evaporat, unele de pe mediile de socializare, iar altele de prin fișierele anchetatorilor, pe voceatimisului.ro sunt în siguranță și accesibile! Pur și simplu, la liber, la fel ca toate celelalte! Chiar și fără mandat de la judecătorul de drepturi și libertăți…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img