ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

A venit CANICULA! Polițiștii timișeni atrag atenția ȘOFERILOR! Vezi ce recomandă

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Oamenii legii din județul Timiș au aflat de avertizările meteo în ceea ce privește canicula ce a pus deja stăpânire pe toată țara și au emis un set de atenționări de care șoferii trebuie să țină cont atunci când se urcă la volan pe temperaturi extrem de ridicate. Aceștia recomandă șoferilor să facă o verificare amănunţită a tuturor mecanismelor ce conduc la buna funcţionare a motorului autovehicolului.

Pe perioada verii este bine să evitaţi să faceţi plinul cu combustibil, iar o verificare rapidă si uşoară a maşinii poate ajuta la pregătirea ei pentru stresul de temperaturi ridicate şi creşterea fiabilităţii la călătorii pe drum lung.

Vă prezentăm mai jos câteva dintre sfaturile polițiștilor:
– reduceți viteza în cazul unei ploi torenţiale. Pe asfalt şi pe marginea drumului unde sunt denivelări, se creează o pelicula de apă şi apare acvaplanarea.
– reduceți viteza acolo unde asfaltul în lumină pare mai închis la culoare, lucios sau are petice proaspete. În astfel de zone, asfaltul încins scade aderenţa, fiind mai puţin poros şi neabsorbind aproape deloc petele de ulei care îl fac extrem de alunecos.
– frânează cu mult înaintea unui viraj, mai ales in zonele in care asfaltul este foarte încins.
– evită rularea pe denivelările din exteriorul virajelor, acolo unde zonele cu asfalt supraexpus soarelui prezintă efectul de valuri din cauza traficului greu. Astfel vei evita ieşirea în decor pe exteriorul virajului.

”De asemenea, recomandăm conducătorilor de autovehicule sa îşi planifice pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10:00-18.00” susțin polițiștii, care mai amintesc faptul că posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.

Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore