Razie-Politia-Rutiera_004

În perioada 27-29 septembrie 2013, poliţiştii rutieri din Timiş au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumuri judeţene şi în localităţi, precum şi nerespectării normelor legale privind viteza de deplasare.

Oamenii legii au întocmit 18 dosare penale, conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu au respectat regulile de efectuare a manevrei de depăşire, precum şi celor care au depăşit limitele legale de viteză. Rutieriştii au aplicat 694 de amenzi în valoare de 98.730 de lei, dintre care 330 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Totodată au fost reţinute în vederea suspendării 34 de permise de conducere, pentru conducerea autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, conducerea unor autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

Au mai fost retrase şi 13 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autoturisme cu defecţiuni tehnice majore.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here