Bărbat reținut de polițiști, după ce a TÂLHĂRIT o tânără, la Timișoara. Ce recomandă oamenii legii FOTO

- Advertisement -

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, faţă de un tânăr de 28 ani care ar fi sustras un lănțișor de aur și un telefon mobil, prin violenţă, unei femei.

Fapta s-a consumat duminică, 24 august 2014, în jurul orei 20:00, când, cel în cauză i-ar fi smuls unei tinere de 23 de ani, care se afla pe strada Simion Bărnuţiu, lănţişorul din aur pe care-l purta la gât, dar și telefonul mobil din mână.

Marți, 26 august, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat persoana în cauză, aceasta fiind condusă la sediul Poliţiei Municipiului Timişoara pentru audieri. Prejudiciul, în valoare de 2.500 de lei, a fost recuperat în totalitate de oamenii legii, bunurile fiind predate persoanei vătămate.

Tâlharul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, în afară de asta, tânărul a fost reţinut, în Arestul IPJ Timiș, pentru 24 de ore. Mai mult de atât, în cursul zilei de azi, acesta va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

Pentru PREVENIREA TÂLHĂRIILOR, polițiștii recomandă:
– Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, noaptea evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile virane!
– La intrarea în imobil fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane străine cu un comportament suspect!
– Nu acceptaţi cunoştinţe întâmplătoare şi nu vă deplasaţi cu maşini de ocazie!
– Pentru a nu atrage atenţia agresorilor, nu vă împovăraţi cu genţi, poşete sau sacoşe prea mari!
– Dacă un prieten vă conduce acasă, rugaţi-l să aştepte până intraţi în locuinţă în deplină siguranţă!
– Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători şi sunaţi de urgenţă la “112”!
– În caz de agresiune, strigaţi, alertaţi persoanele din jur. Strigătul unei persoane care cere ajutor poate descuraja agresorii.
– Nu opuneţi rezistenţă dacă agresorul v-a vizat doar geanta sau portmoneul!Viaţa este mult mai preţioasă decât bunurile dumneavoastră. Încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului: înălţime, culoarea părului, îmbrăcămintea etc..
– În cazul victimizării, înştiinţaţi instituţiile bancare şi firmele de telefonie mobilă dacă vi s-a furat cardul de credit sau telefonul mobil! Înştiinţaţi instituţiile guvernamentale pentru documentele sustrase!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare