CORONAVIRUS IN ROMANIA

Romania
217,216
Confirmed
Updated on 27 October 2020 7:23 PM
Romania
155,630
Recovered
Updated on 27 October 2020 7:23 PM
Romania
6,574
Deaths
Updated on 27 October 2020 7:23 PM

CORONAVIRUS IN ROMANIA

Romania
217,216
Confirmed
Updated on 27 October 2020 7:23 PM
Romania
155,630
Recovered
Updated on 27 October 2020 7:23 PM
Romania
6,574
Deaths
Updated on 27 October 2020 7:23 PM

VIDEO Primarul din Recaş, Teodor Pavel (PNL), interzice accesul jurnaliştilor la şedinţele publice ale Consiliului Local

”Linia întâi” din Partidul Miscarea Populara Timis, RUȘINEA electorala a Banatului

Partidul fostului președinte Traian Băsescu, Miscarea Populara, a devenit în pre-campania electorala din această vară unul dintre cele mai rușinoase din...

Timisorenii sunt oameni inteligenți și așa trebuie să devină și orașul – un Smart City

Începând de ieri, Cluj-Napoca a mai bifat o premieră națională: a făcut primul pas spre titlul de “Smart City”. E adevărat,...

Vrei să devii politist? IPJ Timis te asteapta!

Începând de astăzi, 17 iulie și până pe 27 iulie 2020, încep înscrierile la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza".

Micii baschetbalişti sunt aşteptaţi, în perioada 3-8 august, la prima ediţie a „MP Sport Skills Development Camp”.

Evenimentul se va desfășura la sala "Banu Sport" de lângă stadionul "Dan Păltinişanu" în organizarea clubului local MP Sport şi în...

Universitatea Politehnica Timisoara, în topul preferintelor absolventilor de liceu

Universitatea Politehnica Timișoara continuă să se mențină în topul preferințelor absolvenților de liceu din partea de vest a țării, dar nu...

Şedinţa de Consiliu Local, cu scandal, la Primăria Recaş în această dimineaţă. Ţinând cont de faptul că în acest oraş au fost semnalate o serie de probleme şi ilegalităţi în ceea ce priveşte folosirea banului public, câţiva jurnalişti din Timişoara s-au deplasat la Recaş pentru a asista la această întrunire.

Pe lângă reporterul Vocea Timişului, la „scena” împricinată au mai participat şi un coleg de la Timişoara Express şi doi de la Televiziunea Cetăţeanului.

Revenind la şedinţă, una de o importanţă maximală întrucât între cele şase puncte de pe ordinea de zi se afla şi rectificarea bugetară, aceasta a fost întreruptă brusc la apariţia în sală a jurnaliştilor. Acesta a invocat articolul 43 din Legea 215, pentru a se „descotorosi” de reprezentanţii mass-media şi de ceilalţi doi cetăţeni, localnici din Recaş, pentru a-şi vedea în continuare de „treabă”. Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale (publicată în Monitorul Oficial nr. 204 din 23 aprilie 2001) şi modificata prin Legea 286/2006, spune, la articolul 43 următoarele:
„Art. 43.
(1) Şedinţele consiliului local sunt publice, cu excepţia cazurilor în care consilierii decid, cu majoritate de voturi, că acestea să se desfăşoare cu uşile închise.
(2) Problemele privind bugetul local, administrarea domeniului public şi privat al comunei sau al oraşului, participarea la programe de dezvoltare judeţeană, regională, zonală sau de cooperare transfrontalieră, organizarea şi dezvoltarea urbanistică a localităţilor şi amenajarea teritoriului, precum şi cele privind asocierea sau cooperarea cu alte autorităţi publice, organizaţii neguvernamentale, persoane juridice române sau străine se vor discuta întotdeauna în şedinţă publică. În legătură cu aceste probleme primarul poate propune consultarea cetăţenilor prin referendum, în condiţiile legii”. Prin aceasta, primarul de Recaş nu a făcut altceva decât abuz de putere şi, în plus dând dovadă de o necunoştinţă crasă a legislaţiei după care funcţionează. Odată cu jurnaliştii au fost scoşi afară din sală şi cei doi cetăţeni care asistau la şedinţa respectivă, chiar dacă punctul 6 al ordinii de zi indica „rectificarea de buget” – aceasta fiind o „problemă privind bugetul” care „se vor discuta întotdeauna în şedinţă publică” conform legii.

La ordinul primarului Teodor Pavel, reprezentanţii media au fost legitimaţi de poliţistul aflat în sala de şedinţă, însă nu şi ceilalţi doi recăşeni, primarul intrând cu această acţiune la ceea ce probabil dumnealui nu cunoaşte – DISCRIMINARE.

Primarul a mai invocat şi punctul doi al articolului 18 din aceeaşi lege, acolo unde spune că: „Acreditarea se acorda la cerere, in termen de doua zile de la inregistrarea acesteia”, reprezentanţii presei solicitând să rămână la dezbatere în calitate de simpli cetăţeni, fără a filma sau înregistra şedinţa acestora, aceştia putând lua parte la şedinţă din perspectiva unor cetăţeni şedinţa având „obligativitatea” de a fi publică, însă refuzul a venit din nou.

Odată ce primarul a dat startul „votului” pentru sau împotriva declarării şedinţei cu uşile închise, consilierii au votat cu un singur vot în plus „pentru” o şedinţă departe de ochii lumii, iar rezultatele le aşteptăm… probabil degeaba.

Ascultă mai jos, discuţia dintre jurnalişti şi primarul Recaşului.

[jwplayer mediaid=”30538″]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

URMARITI-NE!

14,236FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
148CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
44,500AbonațiAbonați-vă
Timișoara
cer senin
14 ° C
14 °
13.9 °
87 %
2.6kmh
0 %
mar
15 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
13 °

CURS VALUTAR

RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,8758
USD
4,1224
GBP
5,3858
HUF
0,0133
AUD
2,9444

ALTE ARTICOLE