Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieBordurile din Timişoara vor fi eliminate la iniţiativa viceprimarului Traian Stoia

Bordurile din Timişoara vor fi eliminate la iniţiativa viceprimarului Traian Stoia

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În primul rând, trebuie menţionat faptul că este vorba de bordurile din interiorul sensurilor giratorii şi cele care marchează scuaruri. Iniţiativa viceprimarului a pornit de la faptul că recent mai multe accidente au fost puse pe baza acestora – fie sunt prea înalte, fie sunt prea puţin vizibile confundându-se cu drumul, fie sunt nesemnalizate corespunzător. În orice caz, nu fac nici un bine şoferilor.

„În cazul scuarurilor, semi-giraţiilor sau giraţiilor, bordurile sunt de foarte multe ori generatoare de disconfort şi chiar pot duce la producerea unor accidente” a spus viceprimarul Traian Stoia

Soluţia propusă de acesta este fie înlocuirea bordurilor cu alte mijloace de delimitare a sensurilor, fie desfiinţarea completă a acestora. Pentru stabilirea unei soluţii definitive viceprimarul a convocat comisia de circulaţie pentru a dezvolta un proiect benefic pentru oraş.

Problematica ţine de bordurile ce marcheaza scuaruri cu spaţiu verde şi care sunt considerate inutile şi detrimentale şoferilor, şi astfel vor fi eliminate. Pentru a nu cauza micşorarea prea mare a spaţiului verde din oraş, Direcţia de Mediu va primi un teren, din zona Ion Ionescu de la Brad, cu mărimea de 5000 metri pătraţi pe care să îl amenajeze într-un parc recreaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Trafic ”redesenat” pe șoseaua care desparte Timișoara de Dumbrăvița

Intersecția străzilor Constructorilor și Pheonix cu Calea Sever Bocu (Lipovei) a fost reconfigurată ca...

Nesimtirea celor care blocheaza accesul AMBULANTELOR, sanctionata dur la Timisoara

Pentru că există nenumărate cazuri de șoferi ”miserupiști” sau pur și simplu de o...

FOTO/VIDEO Stalp PUS LA PAMANT sub greutatea ”padurii” de cabluri, cu ”ajutorul” unui șofer STPT, la Timisoara

Un stâlp a cedat sub greutatea zecilor de cabluri atârnate de el, pe bulevardul...