Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ca-n epoca de aur! Useriștii bagă ”monitori” în birourile șefilor de structuri din subordinea viceprimarului Ruben Lațcău

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă
Cine ar fi crezut că viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, e un nostalgic, în adevăratul sens al cuvântului?! E singura explicație logică pentru care useristul a ales tocmai ziua de azi, 23 august, una cu o însemnătate deosebită pentru fostul regim comunist, ca să le comunice subalternilor săi o decizie absolut halucinantă. Un edict, în ton neomarxist, care ține mai mult de tehnicile de supraveghere ale fostei Securități decât de o administrație coerentă, construită pe ideea de transparență decizională.

Astfel, prin nota internă, înregistrată cu nr. 23652 din 23 august 2021 și adresată ”către toți șefii de structuri din subordinea direct a Viceprimarului”, Ruben Lațcău a decretat: ”Având în vedere modificările organizatorice care se vor produce ca urmare a restructurării echipelor de lucru, vă informez că începând de la data prezentei, toți șefii de structuri din subordinea mea directă, nu vor mai ocupa o încăpere care să le fie destinată în exclusivitate. Prin urmare, am rugămintea să îmi comunicați necesarul de spațiu suplimentar de care aveți nevoie, pentru a putea face optimizările necesare”.

Bun, e clar că motivația viceprimarului Timișoarei, Ruben Lațcău, cel puțin cea scriptică, are la bază ”modificări organizatorice”. Practic, aceasta este și justificarea oficială a comasărilor ”în spații excedentare”, permutări care nu aduc altceva decât resentimente de tristă amintire. În schimb, angajații Primăriei Timișoara susțin că totul este doar o manevră, bine împachetată, de a le băga ”monitori” prin birouri. Practic, supraveghetori. Nu e clar dacă ”gardienii” care vor invada birourile tuturor șefilor de structuri din subordinea viceprimarului Lațcău vor fi sau nu voluntarii de serviciu ai USR. Că oricum, mișună deja în toată administrația locală, cum altfel decât liberi de sarcini și evicțiuni totale față de orice alți vectori de interese.

Totuși, referitor la ”nota internă”, dincolo de mirosul absolut comunist, interesante sunt câteva aspecte. Primul: useriștii mereu fac reguli de la ei în jos, niciodată de la ei în sus! A doua chestiune ar fi confidențialitatea și statutul funcționarului public pentru că, cel puțin șefii de structuri la care se referă Lațcău, toți lucrează cu documente care au un anumit caracter non-public și particular. Care nu sunt pentru oricine și nu stau chiar pe toate gardurile, cu atât mai mult cât vorbim despre licitații, caiete de sarcini, examene pe post, subiecte pentru concursuri etc.

De fapt, apropo de regulile care se aplică doar de la useriști în jos, ce ar fi dacă, în logica asta a ”spațiului excedentar”, și Ruben Lațcău ar lua câțiva subalterni în birou, în semn de solidaritate? Ce ar fi mai frumos decât puterea exemplului!? Și tânărul viceprimar ar putea începe cu cei de la Achiziții Publice. Așa măcar, nu ar mai trebui să zburde emisarii pe coridoare, ca să regleze mersul lucrurilor, căci ar veni direct în biroul domniei sale și totul ar fi într-o transparență decizională totală. 

Sau, dacă e prea de tot, Ruben Lațcău este invitat să facă o uniune consensuală, măcar pentru o vreme, cu un subaltern de la Urbanism. Atât cât să audă cu urechile domniei sale cum, într-un mod absolut voalat, când respinge vreun proiect de dezvoltare imobiliară pe Timișoara, micuțul userist dă și traiectoria firmei de arhitectură cu care ar trebui luată legătura de urgență, ca lucrurile să meargă bine pe viitor și…transparent. Evident că societatea aparține unui alt userist!

Indiferent cum o dai, toate acestea sunt detalii. Și știți de ce? Pentru că tot azi, 23 august, ar fi fost ziua de naștere a marelui jurnalist timișorean, Mile Cărpenișan, decedat în urmă cu mai bine de un deceniu. O adevărată legendă de al cărui nume, nu demult, USR Timiș a știut să se folosească din motive electorale și de imagine, când a venit vorba despre strada care poartă numele fostului om de televiziune.

Dar astăzi, 23 august, nu și-au adus aminte de Mile Cărpenișan. Normal, Ruben Lațcău a fost ocupat cu notele interne și cu spațiile excedentare, exact ca-n recensămintele locative comuniste, iar primarul Dominic Fritz a fost prins cu vizita de lucru la ”Colterm”, alături de consultanții Băncii Mondiale, experți pe care municipalitatea îi plătește, dar nu-și permite să-i deranjeze cu un telefon la ora 3 dimineața…

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare