Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Matrix userist! Viceprimarul Ruben Lațcău se luptă cu micuța mafie INEXISTENTĂ a reparațiilor din școlile publice

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Un adevărat circ a început între viceprimarul userist al Timișoarei, Ruben Lațcău, și predecesorul său din vechea administrație locală, liberalul Dan Diaconu. La prima vedere, totul are legătură cu începerea noului an școlar. Mai exact cu acuzația lansată de fosta mână dreaptă a primarului Nicolae Robu conform căreia useriștii nu au investit, nici măcar un leu, în instituțiile de învățământ, aflate în parohia Primăriei Timișoara.

Și Dan Diaconu nu a făcut nicio metaforă când a afirmat că administrația lui Dominic Fritz nu a mișcat un deget pentru copiii care vor păși în școlile timișorene, peste numai câteva zile. Din contră, a zis-o clar: zero=nimic! Mai mult, a și subliniat calculul matematic: ”Nici un trafalet nu s-a ridicat, nici o țeavă nu s-a reparat, nici un metru de parchet, nimic. În departamentul ce se ocupa de școli (anterior sau ulterior noii organigrame a primăriei) nu mai lucrează nimeni. Metaforă pentru lenevie sau lipsă de implicare? Nu. Din nou, literalmente, lucrează zero oameni”.

Cert e că, la câteva ore de la declarația publică a lui Dan Diaconu, făcută în calitate de consilier local, viceprimarul Ruben Lațcău a ieșit, tot pe Facebook, cu o replica acidă la afirmația liberalului, motivând, încă de la începutul discursului, că a evitat să facă ”un spectacol public din relațiile imorale de partid ale fostei administrații și ale domnului Diaconu, în particular”. Lucru total neadevărat. E plin netul cu declarații ale useriștilor timișoreni, inclusiv ale lui Ruben Lațcău, care ating afacerile de partid ale vechii administrații, conduse de Nicolae Robu.

Și mâna dreaptă a lui Dominic Fritz și-a intitulat alocuțiunea publică – ”Micuța mafie a reparațiilor”. Din start, Ruben Lațcău susține că situația infrastructurii publice școlare din Timișoara este una critică: ”Din cele 61 de școli din rețeaua publică și cele peste 200 de corpuri de clădire pe care primăria le administrează, majoritate sunt într-o stare deplorabilă. Ultima școală nouă construită în Timișoara s-a recepționat în anii ‘90”. O afirmație pur speculativă atâta timp cât, astăzi, nu există niciun raport concret, o analiză sau vreo evaluare instrucțională care să constate starea de fapt și per ansamblu a infrastructurii școlare din subordinea municipalității. Zero! Nimic!

Același viceprimar al Timișoarei, Ruben Lațcău, mai spune că, pe vremea în care Dan Diaconu era la butoane în Primăria Timișoara, acesta a luat decizia să facă reparațiile în școli cu muncitori de la Colterm. Practic, au fost scoși instalatorii și muncitorii din centrale și au fost puși să dea cu trafaletul prin școli și prin spitale: ”Am împușcat 2 iepuri dintr-o lovitură: ne-am asigurat că nu mai avem nici cine să ne întrețină instalația de termoficare și, în același timp, că facem lucrări de slabă calitate cu oameni nespecializați”. Si aici, zero probe că lucrările au fost de slabă calitate! Nici măcar un colț de hârtie, care să susțină afirmația! Nimic!

Povești useriste

Și lucrurile se complică, în momentul în care Ruben Lațcău, după un scenariu de Matrix, în care realitatea se combină cu ficțiunea, pune întrebarea: ”De ce ar face cineva așa ceva?”. Și tot useristul dezleagă misterul: ”Răspunsul îl găsim la partid”. Din acest punct începe teoria. Practic o conspirație a ocultei mondiale, care în opinia ”expertului în Colterm”, cel pe care Dominic Fritz se tot chinuie să-l trezească la 3 dimineața, de a ajuns să apeleze, până la urmă, la experții Băncii Mondiale pe bani frumoși, arată exact așa: ”Doamna din primărie care se ocupa în administrația precedentă de școli, domeniu aflat direct în subordinea fostului viceprimar Diaconu, îi era colegă și subalternă și pe linie de partid. Directorul general de la Colterm era trezorierul PNL Timișoara (a fost dat afară între timp din postul de director), alt subaltern politic al viceprimarului, care era președinte de filială locală pe atunci”.

Ghicitoarea lui Lațcău, căci nu e altceva, continua cu scenariul: ”Și cine credeți că era directorul comercial de la Colterm pe departamentul care se ocupa de reparații? Soțul protejatei din primărie, alt coleg și subaltern politic. Iar ca treaba să fie treabă, directorul comercial adjunct, cel ce făcea recepția și se ocupa direct de contractul cu primăria, era fratele șefei din primărie, cumnatul directorului și tot subaltern politic al fostului viceprimar”.

Da, așa sună scenariul viceprimarului Timișoarei. Practic, îndreptarul despre ”micuța mafie a reparațiilor”. Și ca totul să fie clar până la capăt, Ruben Lațcău spune, în aceeași postare de Facebook că: ”De directorul general ne-am scăpat, cel comercial a fost dat afară, iar pentru doamna din primărie domnul Diaconu s-a luptat să rămână șefă…


Ca la final, useristul să-l facă mincinos pe liberalul Dan Diaconu: ”Ca să pun o cifră pe minciunile domnului Diaconu spun doar atât – în 2019 primăria a cheltuit în tot anul 5,8 milioane de lei pe acest contract, aici intrând și reparațiile de birouri, săli de sport sau alte clădiri publice. În 2020 am cheltuit 3 milioane de lei pe școli întregul anul. Acum, până pe 31 august, peste 2 milioane de lei, iar până la sfârșitul anului vom depăși suma de anul trecut. Asta în contextul în care o parte din instalatori au fost mutați să pregătească rețeaua de termoficare de iarnă”.

Interesant e că Ruben Lașcău a atacat, oarecum în detaliu, subiectul investițiilor în infrastructura școlară care ține de Primăria Timișoara. Dar nici el și nici primarul Dominic Fritz, care a făcut și el o postare despre Planul de Mobilitate Urbană, nu au atins deloc subiectele fierbinți ale săptămânii: ratarea dării în exploatare a primului tramvai cu adevărat european și concursul de angajare al Alexandrei Rigler la Centrul de Proiecte, ambele subiecte tratate de voceatimisului.ro. La care se mai adaugă, așa cum spun colegii de la Renașterea bănățeană, un alt concurs cu cântec, prin care o altă tânără frumoasă și liberă, userista Rebecca Ioana Bedelean, a fost acceptată în postura de șef Serviciu Amenajare Peisagistică, Biodiversitate și Ape din cadrul Primăriei Timișoara.

Cade cortina

E clar ca bună ziua că, simultan, cele două declarații, atât cea a lui Ruben Lațcău, cât și cea a lui Dan Diaconu, nu pot fi adevărate. E imposibil! E limpede că cineva bate câmpii cu grație divină. Așa că revenim la ghicitoarea lui Ruben Lațcău, intitulată ”micuța mafie a reparațiilor”. Și, acum, țineți-vă bine că, spre deosebire de curajosul viceprimar, care și-a anonimizat ”mafia” de teama unui proces penal, noi suntem în măsură, și chiar ne ține, să devoalăm personajele din tragedia și conspirația useristă. Realmente e de râsul curcilor!

Așadar, ”doamna din primărie care se ocupa în administrația precedentă de școli, domeniu aflat direct în subordinea fostului viceprimar Diaconu, îi era colegă și subalternă și pe linie de partid” se numește Anca Lăudatu. Directorul general de la Colterm, care era trezorierul PNL Timișoara și care a fost data afară, între timp, din postul de director este Emil Șerpe. Dincolo de sintagma ”dat afară”, care e mincinoasă, Lațcău uită să spună că în locul său USR l-a impus și girat, chiar prin declarația publică a primarului Dominic Fritz, pe Bogdan Nanu care a fost, la rândul său, ”dat afară” după ce Renașterea bănățeană a descoperit că acesta avea în spate o condamnare penală pentru inginerii financiare.

Mai departe, ”directorul comercial de la Colterm, pe departamentul care se ocupa de reparații, este soțul protejatei din primărie”, aici, curajosul Lațcău, face referire la Adrian Faur, fost director Logistic al Colterm SA. Care, din păcate pentru viceprimarul Timișoarei, NU a fost dat afară de la Colterm SA și nici NU este șotul ”protejatei” Anca Lăudatu. Iar ca treaba să fie treabă, vorba lui Ruben Lațcău, ”directorul comercial adjunct, cel ce făcea recepția și se ocupa direct de contractul cu primăria, era fratele șefei din primărie, cumnatul directorului”, aici apropoul este la Cristian Lăudatu, într-adevăr fratele ”protejatei” lui Dan Diaconu.

Din nou, din nefericire tot pentru Lațcău, Cristian Lăudatu nu a fost niciodată director comercial adjunct al Colterm SA și nici nu credem că o să fie vreodată, în viața asta. Nu de alta, dar omul nu are studii superioare și pentru că are doar liceul terminat, la Colterm SA, se ocupă de partea de instalații. Deci, nici vorbă de recepții de lucrări. Cu atât mai puțin că ar fi cumnatul fostului director Adrian Faur! Așadar, toată baliverna asta, debitată de viceprimarul Ruben Lațcău și anonimizată cu intenție, tocmai pentru a fi la adăpostul unui proces, este exact în nota ”scenariului”, descris de voceatimisului.ro, prin care Culiță Chiș a fost acuzat de același Lațcău că ar avea interese imobiliare și funciare în zona în care se construiește Drumul Boilor.

De fapt, așa cum s-a demonstrat, terenurile erau ale pastorului Lucian Chiș de la Biserica Aletheia, organizație religioasă interdenominațională și neconfesională, fără nicio legătură cu angajatul Primăriei Timișoara. Dar absolut niciuna! Oricum, de departe, chestiunea tristă a poveștii de azi este: RETORICA! Să faci acuzații de mafie instituționalizată și conspirații – și nu e prima! – doar pe povești, bârfe și zvonuri și să le mai și dai o tentă de autenticitate, girându-le public de la înălțimea funcției administrative, într-un mod pervers, este de neconceput și de neacceptat într-o societate normală, ce-i drept!

Cu atât mai mult cu cât, de aproape un an de zile, de când administrația Dominic Fritz a venit la Primăria Timișoara, nicio sesizare, privind ”mafia” din vechea administrație Nicolae Robu, nu a plecat din serviciul juridic de pe CD Loga nr. 1, înspre instituțiile statului român. Zero! Nimic!

Doar vorbe goale, aruncate în discursuri publice, care să creeze impresia că foștii locatari din centrul Timișoarei erau corupți, hoți și incompetenți! Or fi unii dintre ei, dar nu toți! Și, până la urmă, atâta timp cât nu există nici măcar o sesizare privind activități susceptibile de corupție, că de pronunțarea instanțelor nici nu mai are sens să vorbim, toate acuzațiile useriștilor rămân cum am stabilit: RETORICĂ!!!

1 COMENTARIU

  1. Ba, e clar ca voi sunteti aia care, prin februarie -martie 1990 ziceau hmm, nu prea e fain in democratie, ceausescule hai inapoi!!!!

    Dar in ciuda acestor dioptrii clar subdimensionate trebe puse tunurile pe acest baiat care se vede treaba ca mai nou noaptea doarme, si nu se mai trezeste ca sa discute problemele Coltermului.
    Ruben, nu asa vorbeste cineva care a ajuns intr-o functie de demnitate publica. Singur te demiti cand folosesti tonul asta, atitudinea ta lasa mult de dorit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Iron man! Șobolanii din Parcul Civic au ros stâlpii de oțel de la felinarele plantate sub nasul și pe semnătura administrației Dominic Fritz

La începutul anului 2019, în mandatul lui Nicolae Robu, Primăria Timișoara a lansat licitația...