Popoviciu

Miercuri seară, liberalii au finalizat procesul de selecție al candidaților pentru Consiliul Județean Timiș. Lista finală a fost votată de Biroul Permanent Județean al PNL. Cap de listă este nimeni altul decât Alin Popoviciu.

În total, 47 de liberali se regăsesc pe lista validată de BPJ al PNL. Aceasta a întrunit 112 voturi „pentru”, 10 voturi „împotrivă” și 5 abțineri. Primele cinci poziții sunt ocupate de: Alin Popoviciu (provenit din fostul PDL și cercetat alături de Constantin Ostaficiuc în dosarul Aeroportul), Alin Nica (primarul din Dudeștii Noi, provenit din fostul PNL), Marian-Constantin Vasile (provenit din fostul PNL, fost vicepreședinte al CJ Timiș și actual consilier al primarului Nicolae Robu), Sorin Supuran (șef al ARR Timiș, provenit din fostul PNL) și Nicolae Bitea (provenit din fostul PDL, în prezent consilier județean).

Se pot observa mari diferențe pe această listă față de cea prezentată inițial, în urma voturilor primarilor liberali, unde în top 3 se aflau Mihăiță Bojin, Lucian Blaga și Sorin Supuran. O altă surpriză este constituită de Alin Popoviciu, care a reușit să ajungă pe prima poziție de pe locul 11 și de Marian Vasile, care de pe 19, a sărit pe 3.

Potrivit regulamentului intern stabilit în PNL pentru selectarea candidaților pentru Consiliul Județean Timiș, votul primarilor a contat în proporție de 40%, 20% a contat votul celor doi copreședinți, iar 40%, criteriile de performanță stabilite în baza fișei de candidat. Curios este faptul că în ciuda criteriilor de integritate prezentate cu ardoare de PNL, Alin Popoviciu, care este cercetat penal în dosarul Aeroportul, a ajuns cap de listă.

[embeddoc url=”https://voceatimisului.ro/wp-content/uploads/2016/03/Lista-CJ-Timis-PNL.doc” download=”all” viewer=”microsoft”]

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.