PNL și Pro România, în asentimentul celor de la PSD! Nimeni nu este de acord cu majorarea taxelor și impozitelor la Timișoara!

- Advertisement -
Administrația Fritz propune majorarea taxelor și impozitelor locale începând din 2022. Social democrații timișoreni au reacționat primii față de această propunere și au declarat că nu vor vota proiectul, în condițiile în care Timișoara are cele mai mari taxe din țară.

Nici cei din PNL nu văd cu ochi buni acest proiect de majorare a taxelor. Președintele PNL Timiș, Alin Nica spune că nu a discutat încă pe marginea acestui subiect cu aleșii locali, însă consideră că nu este un moment oportun pentru mărirea taxelor și impozitelor locale.

”Nu ne-am întâlnit încă să discutăm, dar vreau să văd proiectul. În principiu nu acceptă majorări de taxe și impozite locale în contextul actual, destul de dificil din punct de vedere al suportabilității cetățenilor, având în vedere că și pandemia a avut efecte economice anul trecut destul de importante și nu cred că este momentul să creștem impozitele și taxele locale. Noi chiar am venit cu un proiect pentru a veni în sprijinul firmelor aflate în dificultate în timpul pandemiei și care a fost aprobat în CLT, de reducere a impozitelor pentru aceste firme și cred că trebuie ca în această perioadă să păstrăm o atitudine rezervată cu privire la majorarea taxelor și impozitelor locale”, spune președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Viceprimarul Timișoarei, liberalul Cosmin Tabără este și el ferm în ceea ce privește majorările de taxe și impozite locale. Consilierii locali ai PNL nu vor vota propunerea, însă la fel ca Nica spune că înainte trebuie să consulte proiectul și se va face și un studiu asupra impactului bugetar.

Referitor la mărirea impozitelor noi ne-am exprimat foarte clar că mai ales după această pandemie nu vrem să ne atingem de capitalul privat și că acesta ar trebui cât mai mult protejat și stimulat în momentul de față. Nu cred că suntem în situația în care să mărim aceste taxe și impozite. Oricum poziția noastră va fi după ce vom face un studiu asupra impactului bugetar, dar clar suntem în momentul de față împotriva măririi unor taxe și impozite, mai ales că Timișoara are cele mai mari impozite în momentul de față”, a declarat viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără.

Nici consilierii locali ai Pro România nu sunt de acord cu acest proiect. Marius Craina și Roxana Iliescu spun că vor vota împotrivă.

Eu o sa votez împotrivă, normal, că doar nu o să votez să crească taxele că și așa sunt mari. Taxele din Timișoara sunt cele mai mari din România și este inadmisibil să ne călcăm din nou în picioare toate promisiunile din campania electorală, adică iar mințim că vrem transparență, corectitudine, vrem fără penali, vrem numai și numai lucruri pozitive, dar de fapt din tot ce am făcut până acum reiese exact contrariul. Nimeni nu și-a asumat în campanie că vor crește taxele, iată că după mai puțin de un an de zile începem să creștem taxele”, spune consilierul local Pro România, Marius Craina.

În plus, Roxana Iliescu vine și cu alte vești proaste pentru timișoreni. Se preconizează și alte majorări.

Nu sunt de acord cu mărirea taxelor mai ales în contextul în care avem un proiect de hotărâre privind mărirea costurilor serviciilor Retim, se preconizează din nou măriri de prețuri pentru transportul în comun, se preconizează o mărire a prețului gigacaloriei. Așadar voi vota împotriva proiectului care prevede majorarea taxelor și impozitelor începând din 2022, a declarat Roxana Iliescu, consilier local al Pro România.

Reprezentanții Primăriei au anunțat că proiectul de majorare a taxelor și impozitelor locale va ajunge pe masa consilierilor locali de luna viitoare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img