marți,27,iulie,2021
AcasăStiriDemagog cu gura plină! Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct...

Demagog cu gura plină! Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

70 / 100
Cel mai simplu e să dai lecții la toată lumea și tu să faci exact pe dos. Pură demagogie! Asta a demonstrat, ieri, primarul Timișoarei, useristul Dominic Fritz, în timp ce se deplasa spre serviciu, dinspre Iosefin înspre birourile municipalității de pe CD Loga nr. 1.

Călare pe bicicletă, că doar e Vinerea Verde, zi în care românii sunt îndemnați să vină la muncă cu mijloace de transport nepoluante, Dominic Fritz a fost fotografiat, în timp ce traversa pe trecerea de pietoni, nu pe lângă velociped, așa cum cere legea, ci în șa.

Culmea, deși s-a prezentat ca un iubitor de mișcare pe două roți, Fritz a încălcat legea, traversând trecerea de pietoni pe bicicletă. Edilul riscă o amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei. Așadar, e de așteptat ca, în următoarele ore, poliția locală să bată la ușa primarului Timișoarei, tocmai pentru a pune în aplicare OUG 195/2020, privind circulația pe drumurile publice.

Dominic Fritz nu e la prima abatere de acest gen! În noiembrie, anul trecut, primarul Timișoarei a venit la lucru, din nou, cu bicicleta și a legat-o de un semn rutier, chiar în fața clădirii, direct pe spațiul verde. După ce a fost filmat, în pur stil userist, Fritz a încercat să dreagă busuiocul, explicând că ar fi făcut acest gest… intenționat. Chipurile, ca o strategie pentru ca subordonații domniei sale ”să realizeze că lipsa rastelurilor de biciclete trebuie remediată”.

Dincolo de (h)ilaritatea declarației, ca să fie clară treaba până la capăt, primarul Dominic Fritz a plusat: ”Eu cred că o primărie modernă trebuie să aibă, la intrare, un rastel pentru biciclete. Asta nu se întâmplase, ieri, când am ajuns, așa că mi-am legat bicicleta unde nu trebuie și a stârnit reacții, atât de rapide, încât, într-o oră, a apărut un rastel și am putut lega bicicleta regulamentar”.

Deci, în logica evenimentului din noiembrie, când Fritz și-a legat bicicleta de semn rutier, pe spațiul verde, chiar sub geamurile biroului său, e de așteptat ca și încălcarea legii de azi, când primarul Timișoarei a traversat ”călare” pe trecerea de pietoni, să fie tot o provocare. Pur și simplu pentru ca timișorenii să ia aminte că, astfel de aventuri, în viteză, pe trecerea de pietoni, pot duce la accidente grave și care se pot solda, chiar și cu pierderi de vieți omenești.

E simplu si de ce: pentru că, deși se află pe trecerea de pietoni, călare pe velociped, de vină, conform legii, e biciclistul care…nu e pieton! Cam așa cum era Dominic Fritz, azi, tocmai în Vinerea Verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,923FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
184CititoriConectați-vă
46,900AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente