Dreptate useristă! Prefectul Zoltan Nemeth s-a șters în dos cu raportul corpului de control al ministrului Lucian Bode

- Advertisement -
Azi, la o analiză rece, fără niciun gram de subiectivism, de pe urma scandalului de la Hotel Del Corso din Timișoara, toți useriștii, care au fost implicați în această poveste, au ieșit doar un pic șifonați. Chiar dacă partidul a avut cel mai mult de suferit în ochii publicului, pe persoană fizică, toți flămânzii și organizatorii ”flagrantului” eșuat de la Hotel Del Corso, chiar dacă au fost dezechilibrați, au căzut în picioare.

Și asta, în primul rând, datorită faptului că USR Timiș a făcut scut, din toate părțile, ca să-i apere pe fomiștii sub acoperire și pe conspiratorii acțiunii. În ciuda faptului că, zilnic, din pricina scandalului tot mai mare, partidul era huiduit și părăsit până și de membrii săi marcanți, USR Timiș nu a dat niciun metru înapoi. Numai când nu a mai putut dar și atunci sancțiunile au fost doar de ochii lumii.

Prima pedepsită a fost starleta Ana Munteanu care, în calitate de consilier local al USR, a gestionat toată povestea descinderii, capcanării, flagrantului și transmiterii live pe Facebook a abuzului inimaginabil care a avut loc în incinta restaurantului de la parterul Hotelului Del Corso. Activista Ana Munteanu s-a ales cu un an de suspendare din partid și cu două luni fără leafă de la Consiliul Local Timișoara, dar a rămas, în continuare, pe funcția publică.

Ulterior, s-a aflat că toată descinderea și organizarea trupei de șoc a USR Timiș, a avut loc cu știința prefectului Zoltan Nemeth. Înaltul demnitar public a fost cel care a chemat Jandarmeria Timiș la ordin și i-a pus în slujba ”oamenilor noi”, care urmau să organizeze flagrantul de la Hotel Del Corso.

Mai mult, că șefa sa de cabinet, Popa Răzvana Veronica, a fost implicată și ea, până-n gât, în această poveste halucinantă. Și că, cu o zi înainte de ”flagrant”, însăși subordonata prefectului Nemeth, cu o mașină a instituției publice, a făcut deplasarea la Hotel Del Corso pentru a face ”o rezervare” pentru flămânzii de la USR Timiș, care urmau să descindă a doua zi, alături de jandarmi.

Tot reporterii voceatimișului.ro au descoperit identitatea a doi dintre cei patru fomiști sub acoperire, băgați la înaintare în Hotel Del Corso, cu știința prefectului de Timiș, Zoltan Nemeth, dar și a altor membri de partid. Practic, doi foști candidați la fotoliul de primar din partea USR pe comunele Fibiș și Becicherecu Mic. Ambii membri în Biroul Județean al USR și șefi de filiale, Laurențiu Marian și Marius Viciriuc. Aici, în speța celor doi, USR Timiș a tăcut mâlc. Singurii care s-au arătat dezgustați că ”oameni din conducerea partidului” se dedau la ”flagrante”, au fost membrii simpli de partid. În rest, nicio sancțiune, niciun vot de blam. Absolut nimic!

Povestea continuă

Din cauza circului mediatic și a presiunii publice, la Timișoara, a descins corpul de control al ministrului de interne, Lucian Bode. Oamenii și-au făcut treaba. Atât cât au putut, astfel încât să evite un nou scandal în sânul alianței de guvernare PNL-USR. Deși concluziile raportului arată clar implicarea prefectului Zoltan Nemeth în abuzul de putere, angajații MAI s-au mulțumit doar în a-I bate obrazul înaltului demnitar public, fără însă a cere demiterea acestuia. Mai mult, au lăsat la latitudinea reprezentantului Guvernului României în teritoriu libertatea de a o judeca și o sancționa, cum va crede de cuviință, pe șefa sa de cabinet, Popa Răzvana Veronica.

Ceea ce s-a și întâmplat! Doar că, așa cum era de așteptat, prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, a fost mai mult decât îngăduitor cu șefa sa de cabinet pe care chiar el o trimise să descindă la Hotel Del Corso din Timișoara, despre care ar fi avut informații că servește clienți care nu erau cazați. Așadar, directorul de cancelarie al Prefecturii Timiș, Pop Răzvana Veronica, s-a ales cu un avertisment scris, ”fiind înștiințată că are obligația de a cunoaște și respecta atribuțiile personalului din cadrul cancelariei”.

Totodată, prefectul Zoltan Nemeth a mai învederat faptul că, la individualizarea sancțiunii disciplinare a domnișoarei Popa s-a avut în vedere faptul că ”evenimentele s-au petrecut în prima săptămână de lucru de la angajare (15.03.2021 fiind prima zi de lucru), fiind cel mai probabil ca urmare a lipsei de experiență și aprofundare a prevederilor legale incidente funcției ocupate”.

Lambadă useristă

Cu alte cuvinte, nu e vina șefei de cancelarie că a pus umărul la abuzul de la Hotel Del Corso și nici a șefului său, prefectul Zoltan Nemeth, că a instruit-o și i-a pus la dispoziție, atât resursă umană pentru ”flagrant” (jandarmi) cât și mijloace de deplasare (mașina instituției). Dacă prefectul Nemeth a avut în vedere, când a aplicat sancțiunea blândă în (de)favoarea subalternei sale, că aceasta era nouă pe post și nici nu apucase să vadă cu ce se mănâncă funcția publică, căci venea de la recepția unei clinici de înfrumusețare, nu la fel se poate spune despre înaltul demnitar public, care e avocat practicant la bază.

Și, până la urmă, interesant e că, instituția prefectului, cea care ar fi trebuit să judece un abuz în funcție și o imixtiune gravă, e cea care a găsit și scuzele în favoarea ”pârâtei” Popa Răzvana Veronica: e nouă în funcție, nu a avut timp să citească legea de organizare și funcționare. Ceea ce, de departe, fie vorba între noi, spune mult și despre modul serios și profesionist în care se face selecția de personal în Prefectura Timiș. Totul pe carte, știință, examene pe bune și transparență. Parcă așa ziceau cei din USR Timiș, înainte să vină la guvernare…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare