AcasăStiriEvenimentPrima TURĂ CICLISTĂ bănățeană, de Zilele Energiei, la Timișoara

Prima TURĂ CICLISTĂ bănățeană, de Zilele Energiei, la Timișoara

Zilele Energiei Timişoara 2015 sunt dedicate mobilităţii şi promovării transportului ciclist, municipalitatea acţionând ca un model pentru cetăţeni. Cu această ocazie, duminică, 14 Iunie 2015, grație colaborării dintre Primăria Timișoara și ”Verde pentru biciclete”, se va organiza prima tură ciclistă bănățeană cu pornire la orele 9:00, din Parcarea TIMCO (strada Circumvalațiunii), pe un traseu urban până la Pădurea Verde și plimbare off road prin pădure.

Obiectivul principal al acestui eveniment este acela de promovare a circulaţiei velo în mediul urban, un mod de transport ecologic, de încurajare a timișorenilor să adopte un stil de viață activ și sănătos, dar şi de sensibilizare a şoferilor din trafic cu privire la necesitatea abordării unui comportament responsabil, de respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic – pietoni şi biciclişti deopotrivă, în vederea prevenirii situaţiilor de conflict sau a incidentelor în trafic.

Timișorenii sunt invitați să evadeze din cotidianul zilnic și participe la evenimentul ciclist, cu echipament de protecție corespunzător (cască de protecție, vestă reflectorizantă) și bicicleta pregătită din punct de vedere tehnic. Întâlnirea va avea loc cu începere la ora 8:30 iar plecarea pe traseu la ora 9:00.

”Zilele Energiei Timișoara 2015” au loc în perioada 14-19 Iunie 2015. În această perioadă timișorenii sunt invitați să înlocuiască transportul cu autoturismul personal cu mijloacele de transport în comun sau bicicleta și de ce nu, parcurgerea pietonală a distanțelor scurte.

Reducerea emisiilor de carbon și a poluării aerului prin traficul rutier, adoptarea unui mod de transport urban sustenabil și schimbarea stilului de viață într-unul activ sunt, considerăm noi, suficiente argumente pentru timișoreni pentru a adera la propunerea municipalității.

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Other Amount:
Introdu adresa de e-mail:

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente