Prima-tura-ciclista-Banateana

Zilele Energiei Timişoara 2015 sunt dedicate mobilităţii şi promovării transportului ciclist, municipalitatea acţionând ca un model pentru cetăţeni. Cu această ocazie, duminică, 14 Iunie 2015, grație colaborării dintre Primăria Timișoara și ”Verde pentru biciclete”, se va organiza prima tură ciclistă bănățeană cu pornire la orele 9:00, din Parcarea TIMCO (strada Circumvalațiunii), pe un traseu urban până la Pădurea Verde și plimbare off road prin pădure.

Obiectivul principal al acestui eveniment este acela de promovare a circulaţiei velo în mediul urban, un mod de transport ecologic, de încurajare a timișorenilor să adopte un stil de viață activ și sănătos, dar şi de sensibilizare a şoferilor din trafic cu privire la necesitatea abordării unui comportament responsabil, de respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic – pietoni şi biciclişti deopotrivă, în vederea prevenirii situaţiilor de conflict sau a incidentelor în trafic.

Timișorenii sunt invitați să evadeze din cotidianul zilnic și participe la evenimentul ciclist, cu echipament de protecție corespunzător (cască de protecție, vestă reflectorizantă) și bicicleta pregătită din punct de vedere tehnic. Întâlnirea va avea loc cu începere la ora 8:30 iar plecarea pe traseu la ora 9:00.

”Zilele Energiei Timișoara 2015” au loc în perioada 14-19 Iunie 2015. În această perioadă timișorenii sunt invitați să înlocuiască transportul cu autoturismul personal cu mijloacele de transport în comun sau bicicleta și de ce nu, parcurgerea pietonală a distanțelor scurte.

Reducerea emisiilor de carbon și a poluării aerului prin traficul rutier, adoptarea unui mod de transport urban sustenabil și schimbarea stilului de viață într-unul activ sunt, considerăm noi, suficiente argumente pentru timișoreni pentru a adera la propunerea municipalității.

Articolul precedentTraficanții de droguri din Timiș, săltați de MASCAȚI de la casele lor din Jimbolia
Articolul următorFrancul elvețian a scăzut cu doi bani
Dacă nu dai dovadă de bun simţ te poţi trezi cu IP-ul blocat şi nu vei mai putea intra pe voceatimisului.ro Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII