Sute de timişoreni la cozi, la chioşcurile R.A.T.T., pentru gratuitatea oferită de municipalitate FOTO

- Advertisement -

Chiar dacă la prima vedere decizia luată ieri de Consiliul Local Timişoara este discriminatorie faţă de cetăţenii din localităţile învecinate, dar şi faţă de timişorenii remuneraţi mai bine, R.A.T.T. a început de astăzi eliberarea de carduri pentru transportul public gratuit.

Chioşcurile Regiei de transport nu au fost luate cu prea mare asalt întrucât timişorenii nu ştiau condiţiile eliberării acestor abonamente gratuite. Conform hotărârii Consiliului Local din şedinţa publică de marţi, 10 decembrie 2013, se modifică protocolul de acordare a facilităţilor la transportul în comun unor categorii de cetăţeni astfel: vor beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport în comun şi cetăţenii români cu domiciliul stabil sau reşedinţă în Municipiul Timişoara care au venitul lunar brut sub 2.000 de lei (circa 1.400 de lei net).

Aceştia trebuie să-şi ridice de la orice chioşc R.A.T.T. cardul de transport pe baza cărţii de identitate în original şi a adeverinţei de venit de la locul de muncă. Cei care au deja un card R.A.T.T. trebuie să-l încarce cu titlul de abonament gratuit tot la chioşcurile Regiei, pe baza buletinului şi a adeverinţei de venit brut de la locul de muncă. Beneficiarii de gratuităţi vor semna la chioşcurile R.A.T.T. o declaraţie pe propria răspundere în acest sens.

Abonamentele gratuite se eliberează începând de astăzi 12 decembrie şi vor fi valabile până în 15 ianuarie 2014. Fără cardul de transport R.A.T.T. activat gratuitatea nu se aplică.

Câteva sute de persoane au format astăzi mici cozi la chioşcurile R.A.T.T. unde se eliberează abonamentele gratuite, mulţi dintre aceştia nefiind total „pregătiţi” pentru obţinerea acestei facilităţi, întrucât nu mulţi ştiau exact documentele necesare acordării gratuităţii, la fel cum sute de timişoreni s-au îmbulzit astăzi în troleibuzele, autobuzele şi tramvaiele din oraş crezând că transportul este gratuit pur şi simplu şi pentru toată lumea.

Locaţiile din care pot fi obţinute cardurile pentru transportul în comun sunt următoarele: Piaţa 700, Intrarea Doinei nr. 2, buclă Torontal, Lipovei, Piaţa Traian, Modern, AEM, Dâmboviţa, Pod Calea Şagului, Piaţa Bălcescu, Gara de Nord, Bulevardul Sudului, Traian Grozăvescu, Strada Cluj.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Carani, Sanandrei si Covaci, legate de Timisoara prin doua linii metropolitane STPT

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) anunță că începând...

De 1 Iunie, copiii si parintii viziteaza GRATUIT Muzeul National al Banatului

În acest weekend, copiii au un motiv de sărbătoare...

Linii de autobuz si troleibuz deviate, duminica, in Timisoara

Ultima zi a săptămânii aduce unele modificări în traseele...

Sofer de autobuz STPT, BATUT de TIGANI, la Timisoara

Șoferul unui autobuz care circula pe linia Expres 8...

Lucrarile de pe strada Venus deviaza traseul autobuzelor de pe linia E 2, la Timisoara

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) informează călătorii că...

Din aceeași categorie

Categorii Populare