Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialSute de timişoreni la cozi, la chioşcurile R.A.T.T., pentru gratuitatea oferită de...

Sute de timişoreni la cozi, la chioşcurile R.A.T.T., pentru gratuitatea oferită de municipalitate FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Chiar dacă la prima vedere decizia luată ieri de Consiliul Local Timişoara este discriminatorie faţă de cetăţenii din localităţile învecinate, dar şi faţă de timişorenii remuneraţi mai bine, R.A.T.T. a început de astăzi eliberarea de carduri pentru transportul public gratuit.

Chioşcurile Regiei de transport nu au fost luate cu prea mare asalt întrucât timişorenii nu ştiau condiţiile eliberării acestor abonamente gratuite. Conform hotărârii Consiliului Local din şedinţa publică de marţi, 10 decembrie 2013, se modifică protocolul de acordare a facilităţilor la transportul în comun unor categorii de cetăţeni astfel: vor beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport în comun şi cetăţenii români cu domiciliul stabil sau reşedinţă în Municipiul Timişoara care au venitul lunar brut sub 2.000 de lei (circa 1.400 de lei net).

Aceştia trebuie să-şi ridice de la orice chioşc R.A.T.T. cardul de transport pe baza cărţii de identitate în original şi a adeverinţei de venit de la locul de muncă. Cei care au deja un card R.A.T.T. trebuie să-l încarce cu titlul de abonament gratuit tot la chioşcurile Regiei, pe baza buletinului şi a adeverinţei de venit brut de la locul de muncă. Beneficiarii de gratuităţi vor semna la chioşcurile R.A.T.T. o declaraţie pe propria răspundere în acest sens.

Abonamentele gratuite se eliberează începând de astăzi 12 decembrie şi vor fi valabile până în 15 ianuarie 2014. Fără cardul de transport R.A.T.T. activat gratuitatea nu se aplică.

Câteva sute de persoane au format astăzi mici cozi la chioşcurile R.A.T.T. unde se eliberează abonamentele gratuite, mulţi dintre aceştia nefiind total „pregătiţi” pentru obţinerea acestei facilităţi, întrucât nu mulţi ştiau exact documentele necesare acordării gratuităţii, la fel cum sute de timişoreni s-au îmbulzit astăzi în troleibuzele, autobuzele şi tramvaiele din oraş crezând că transportul este gratuit pur şi simplu şi pentru toată lumea.

Locaţiile din care pot fi obţinute cardurile pentru transportul în comun sunt următoarele: Piaţa 700, Intrarea Doinei nr. 2, buclă Torontal, Lipovei, Piaţa Traian, Modern, AEM, Dâmboviţa, Pod Calea Şagului, Piaţa Bălcescu, Gara de Nord, Bulevardul Sudului, Traian Grozăvescu, Strada Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare