Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialColind antisemit pe TVR3, CNA-ul a fost sesizat

Colind antisemit pe TVR3, CNA-ul a fost sesizat

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În cadrul emisiunii de relansare a postului TVR3 de vinerea trecută (6 decembrie), a fost difuzat un colind cu mesaje antisemite. Grupul de colindători „Dor Transilvănean” a interpretat un colind cu următoarele versuri:  „A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum„. Cuvântul jidov, jidovan este ofensator faţă de evrei.

Grupul pentru Dialog Social şi „Revista 22″ au reglamat postul TVR la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

De asemnea, Amabasada Statului Israel din România s-a sesizat şi a declarat că acţiunea postului este îngrijorătoare. „Date fiind eforturile depuse şi de Guvernul României şi de cel al Statului Israel de a combate xenofobia, rasismul, antisemitismul şi discriminarea în toate formele, ar trebui să fim alarmaţi de astfel de manifestări care ar putea da un impuls sentimentelor antisemite din România” – este scris într-un comunicat de presă transmis de ambasadă.

Societatea Română de Televiziune a declarat că alegerea colindelor a fost responsabilitatea Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj, fapt pentru care a sesizat Consiliul Judeţean Cluj.

Nu cred că cineva a căutat un astfel de colind intenţionat, colind care personal nici nu ştiam că există, ci consider că este vorba de o neglijenţă şi este impardonabil” – a afirmat Crin Antonescu, preşedintele PNL. „Cu toate acestea, e scandalos spre nebunie ce s-a întâmplat, să sperăm că asemenea lucruri nu se vor putea repeta niciodată.

Sursa foto: dcnews

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare