AcasăStiriNational si InternationalÎncă o minciună în stilul Ponta? "Banii din acciză merg la bugetul...

Încă o minciună în stilul Ponta? „Banii din acciză merg la bugetul mare şi de acolo la infrastructură şi alte proiecte”

„Lucrurile sunt foarte clare. Banii proveniţi din acciză, ca de altfel toate taxele şi impozitele, merg în bugetul mare şi de acolo banii aceştia plus alţii vor fi alocaţi, că nu ajung doar aceştia, pentru proiectele de infrastructură, cofinanţarea proiectelor europene de infrastructură şi proiectele din bugetul naţional. Cheltuielile pentru infrastructura rutieră sunt mai mari decât veniturile pe care le luăm din acciză, dar acestea pot să asigure pentru anii care urmează cofinanţările necesare pentru Programul Operaţional Sectorial Transporturi”, a spus Ponta într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Decealaltă parte, preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara cu doar o zi înainte că nu este dispus să accepte varianta ca banii rezultaţi din majorarea accizei pe carburant să ajungă în bugetul mare, iar într-o astfel de situaţie liberalii ar putea iniţia o moţiune de cenzură pe această temă. „Noi am fost de acord şi am susţinut introducerea acestei accize din două motive, fie pentru a crea spaţiul fiscal necesar pentru reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator simultan, fie cea de-a doua variantă, care a fost agreată la acel moment la nivelul întregului Guvern şi anunţată public de primul ministru, trimiterea acestor bani suplimentari rezultaţi din acciza pe carburanţi într-un fond special destinat investiţiilor din infrastructura mare, cu precădere construcţiei de autostrăzi”, a declarat, miercuri, Antonescu.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente