Robu: PNL a înghițit multe dar există o limită până la care se poate accepta o asemena atitudine

0
629

Primarul Timișoarei pare a se fi săturat de tensiunile dintre PSD și USL, despre care el crede că îl distrag de la adevăratele probleme ale orașului. Edilul a declarat astăzi că există soluții foarte clare ce pot reconstrui prietenia dintre cele două partide. În primul rând, crede Robu, PSD nu trebuie să scoată țap ispășitor în toate problemele, partidul liberal.

„Vreau să fac o declarație politică. După câte remarcăm, PSD își dorește continuarea USL și lasă a se înțeleagă, și o spune explicit, că defapt PNL nu ar mai dori să rămână în USL. Lucrurile sunt în aprecierea liberalilor și implicit a mea, cu totul altfel. Nu putem fi noi acuzați atâta vreme cât nu am cerut nicio clip nimic în plus față de ce a fost convenit la nivel USL. ”

Mai mult, Robu face apel către Victor Ponta și îi transmite că deși discrepanțele PSD-PNL sunt aproape de o limită, lucrurile pot redeveni normale dacă nou creata USD (PSD+PC+UNPR) să voteze numirea în funcție a celor patru miniștri nominalizați de PNL. Cele patru propuneri sunt Klaus Iohannis – vicepremier şi ministru de Interne (în locul lui Radu Stroe, demisonat în luna ianuarie), Teodor Atanasiu – ministru al Economiei (în locul lui Andrei Gerea),Eugen Nicolăescu – ministru de Finanţe (în locul lui Daniel Chițoiu), Cristian Buşoi – ministru al Sănătăţii (în locul lui Eugen Nicolăescu, propus la Ministerul Finanţelor).

„Nu s-a întamplat nimic nereparabil în interiorul USL deși lucrurile sunt duse aproape de limită. Victor Ponta și PSD pot foarte simplu să arate că vor continuarea acestui proiect, nu trebuie decât să pună la vot în Parlament , cu mobilizarea tutoror parlamentarilor UNPR, PC, PSD, să voteze pozitiv numirea celor patru miniștri propuși de PNL pe locurile care au fost eliberate de tot de peneliști din dorința de a îmbunătăți performanțele guvernului Român. Un alt lucru pe care îl pot face este, evident, să îl numească pe Klaus Iohannis în funcția de vicepremier.Dupa părearea noastră nu ar trebui interpretată ca o modificare de structură a Guvernului, schimbarea prerogativelor vicepremierului de la ministru de finanțe la ministru de interne. Parlamentul are dreptul schimbe această modificare de structură, ea trebuie doar propusa.”

Primarul a mai pus o condiție, pe care el o consideră fundamentală, deoarece pe ea s-a constituit Uniunea Social Liberală  în februarie 2011, faptul că cele mai importante două funcții din stat, președinția și prim ministrul să fie împărțite echitabil între cei doi lideri de la București, Crin Antonescu respectiv Victor Ponta.

„Pe de altă parte, trebuie ca PSD, prin vocea președintelui Victor Ponta, să spună raspicat noi dorim continuarea USL conform înțelegerilor inițiale și dorim să îl susținem pe Crin Antonescu drept candidat unic din partea USL la presedinția României. Dacă se întâmplă asta, luni ne vedem de treaba în plan local și terminăm cu această atmosferă care e paguboasă pentru toată lumea. Aceste frecușuri nu fac cinste politicienilor și nici celor care au constituit USL, obținând votul alegătorilor  prin proimisiunea electorală că din 2012 în 2016 vom guverna împreună.”

În final, edilul Timișoarei a ținut să adauge că PNL a fost multă vreme neîndreptățită de către PSD dar totul are o limită.

„PNL a înghițit multe dar există o limită până la care se poate accepta o asemena atitudine.”

Spune-ţi opinia civilizat!