Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Insititutul Francez se va muta în clădirea Clinicii Dermato. Acordul s-a semnat azi! Vezi când se va face schimbarea

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a semnat astăzi un acord cu reprezentanții Institutului Francez în privința noii locații pe care o va ocupa unitatea culturală. Astfel, după discuții, municipalitatea a acceptat ca după ce Clinica de Dermatologie va fi mutată în noua locație, Institutul să ocupă o parte din clădirea de pe strada Mărășești:

„Am discutat cu reprezentanții Institutului Francez problema sediului viitor din Timișoara. Ambasada Franței dorește să aibă certitudinea unui sediu pe termen lung, iar sediul actual nu mai poate fi folosit multă vreme, proprietarul nu dorește să mai închirieze, iar clădirea trebuie reabilitată, are probleme serioase. Am convenit cu reprezentanții Institutului Francez că sediul viitor va fi în clădirea actuală a Clinicii de Dermato. Evident, pașii care urmează a fi parcurși sunt finalizarea lucrărilor la clădirea de pe strada Daliei (n.r clădire a facultății Tibiscus), pasul 2 va fi mutarea Clinicii de Dermato și amenajarea clădirii de pe  strada Mărășești, iar ultima etapă va fi mutarea efectiuva a Institutului Francez și a altor institute culturale.”

Edilul a specificat că mutarea clinicii se va face cel mai devreme la jumătatea anului 2015, timp în care Insititutul Francez își va prelungi șederea în clădirea pe care o ocupă deocamdată, cea de pe Bulevardul Dacia:

„Mutarea clinicii se va face ,cel mai devreme, la jumatatea anului 2015. S-ar putea prelungi șederea Institutului Francez în clădirea actuală. Nu va costa foarte mult, nu trebuie lucrări de consiolidare ci de amenajare. Astea sunt lucrări ieftine”, a încheiat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare