Insititutul Francez se va muta în clădirea Clinicii Dermato. Acordul s-a semnat azi! Vezi când se va face schimbarea

- Advertisement -

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a semnat astăzi un acord cu reprezentanții Institutului Francez în privința noii locații pe care o va ocupa unitatea culturală. Astfel, după discuții, municipalitatea a acceptat ca după ce Clinica de Dermatologie va fi mutată în noua locație, Institutul să ocupă o parte din clădirea de pe strada Mărășești:

„Am discutat cu reprezentanții Institutului Francez problema sediului viitor din Timișoara. Ambasada Franței dorește să aibă certitudinea unui sediu pe termen lung, iar sediul actual nu mai poate fi folosit multă vreme, proprietarul nu dorește să mai închirieze, iar clădirea trebuie reabilitată, are probleme serioase. Am convenit cu reprezentanții Institutului Francez că sediul viitor va fi în clădirea actuală a Clinicii de Dermato. Evident, pașii care urmează a fi parcurși sunt finalizarea lucrărilor la clădirea de pe strada Daliei (n.r clădire a facultății Tibiscus), pasul 2 va fi mutarea Clinicii de Dermato și amenajarea clădirii de pe  strada Mărășești, iar ultima etapă va fi mutarea efectiuva a Institutului Francez și a altor institute culturale.”

Edilul a specificat că mutarea clinicii se va face cel mai devreme la jumătatea anului 2015, timp în care Insititutul Francez își va prelungi șederea în clădirea pe care o ocupă deocamdată, cea de pe Bulevardul Dacia:

„Mutarea clinicii se va face ,cel mai devreme, la jumatatea anului 2015. S-ar putea prelungi șederea Institutului Francez în clădirea actuală. Nu va costa foarte mult, nu trebuie lucrări de consiolidare ci de amenajare. Astea sunt lucrări ieftine”, a încheiat Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img