Schimbări la Poli! Bojin a făcut ce și-a propus: Clubul are președinte nou

O decizie înțeleaptă a fost luată astăzi de ”finanțatorii” clubului Poli Timișoara, una care trebuia luată demult, dar care a trebuit să comită un ”dezastru” pentru a se lua măsuri. Politicul nu se va mai implica la echipă! Cel puțin așa susține Nicolae Robu, primarul Timișoarei. ”Am convenit să nu mai fie niciun reprezentant politic în Consiliul Director, până acum a fost Calin Dobra și, o vreme, Sorin Grindeanu. Călin Dobra va avea și pe viitor o implicare la club ca reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor în locul lui Titu Bojin. Și eu mă retrag din AGA și voi desemna un reprezentant. Am intenționat de mai mult timp să plec, sunt foarte ocupat și nu e nevoie ca eu să am funcție, autoritatea se poate exercita și fără funcții. Nici eu, nici Titu Bojin nu vom mai fi implicați, vom avea reprezentanți” a dezvăluit Nicolae Robu una dintre cele mai ”inteligente” măsuri luate de liderii politici locali, de la demararea proiectului ACS Poli și până în prezent.

Bojin nu s-a lăsat și l-a lăsat pe Timofte fără funcția de președinte

De faptul că lui Bojin i s-a pus pata pe Timofte, încă dinaintea retrogradării ”oficiale” a echipei timișorene, nu se mai îndoiește nimeni, iar conform declarațiilor președintelui CJ Timiș din ultima perioadă era clar că acesta urmărește ”mazilirea” președintelui clubului. Și-a reușit, dar nu ”de tot” pentru că celălat ”priceput” la fotbal, Nicolae Robu, nu s-a lăsat mai prejos. ”Consiliul Director va fi format din cinci persoane. Vom avea un președinte și un vicepreședinte. Membrii vor fi trei: prof. univ. Liviu Anton de la Universitatea Politehnică Timișoara, prof. univ. Viorel Boiț, pentru că a donat palamaresul istoric și Ioan Miculaș, fostul patron de la AC Recaș. Florențiu Staicu va fi vicepreședinte, iar Ovidiu Maier va fi președinte. Timofte va avea un rol foarte important și se va concentra cu toată competența sa pe prerogativele de manager sportiv. Antrenor principal va rămâne Dan Alexa care îi va avea în echipa tehnică pe Jorge Alvares, un spaniol recomandat de Cosmin Contra, foarte bun preparator fizic, și în continuare pe Benga și Sorin Vlaicu- antrenori secunzi, în timp ce Țurcaș va lucra cu portarii” a adăugat primarul Timișoarei.

”Ia-ți funcția, dar dă banii!”

Acesta pare să fie principiul negocierilor dintre Robu și Bojin. Timofte a fost ”retrogradat” pe postul de manager sportiv (probabil cu aceleași atribuții) la cererea lui Bojin, dar Nicolae Robu a refuzat să cedeze ”definitiv” finanarea de la CJT. ”Consiliul Județean Timiș va finanța în continuare clubul Poli, dar dacă echipa din Becicherecu Mic va fi primită în liga a II-a, CJT va finanța și această echipă. Primăria va rămâne principalul finanțator, suma pe care eu o voi propune Consiliului Local Timișoara va fi mai mică decât cea din Liga 1, va fi la nivelul la care a fost în sezonul 2012-2013, când am activat tot în liga a doua, adică 4 milioane de lei” a explicat Robu noul sistem de finanțare. Primarul a mai anunțat că membrii Consiliului Director nu vor avea salarii, dar și că Valentin Velcea a fost ”uns” ca organizator de competiții și se va ocupa de licențiere.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Fostul county-manager al pesedistului Dobra merge mai departe cu penelistul Nica

Pariurile la CJ Timiș, privind câștigătorul concursului pentru ocuparea...

”Abureli” a la Dobra (CJ Timis): ”Timisoara va avea stadion nou!”, dar nu are nici proiect

Consiliul Județean (CJ) Timiș, prin intermediul preşedintelui Călin Dobra,...

Retrogradata in Liga a III-a, Poli Timisoara este ”predata” de Nicolae Robu

Ajunsă în Liga a III-a și intrată în insolvență,...

CJ Timis se lauda cu documentatia de extindere la patru benzi a drumului spre Sanandrei

Consiliul Județean a contractat, prin licitație, serviciile de elaborare...

Vesti despre stadion sau polivalenta mare? Vicepremierul Vasile Suciu vine la Timisoara

Consiliul Județean (CJ) Timiș anunță că în cursul zilei...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img