Catalin-tiuch

Primarul Timișoarei se plângea vineri că salariul său este extrem de mic comparativ cu răspunderea pe care o are. ”Nu este un lucru normal. Unii dintre absolvenții mei de la Universitate se angajează cu acest salariu. Răspunderea este uriașă, problemtica este extrem de grea (…)”, explica Robu, în cadrul unei conferințe de presă.

”Declaraţiile domnului primar Nicolae Robu, legate de salariul pe care și-ar dori să îl incaseze, dovedesc din nou că edilul Timișoarei are o unică obsesie: banii. Ne-am obișnuit cu ieșirile necontrolate ale primarului Timișoarei, însă, în România zilelor noastre, să spui că 1.200 de euro este un salariu mic, pare puţin desprins de realitate. Chiar si pentru un primar ultraperformant și hiperactiv, cum îi place lui Nicolae Robu să se considere. Oricum, spre deosebire de funcţionari, primarul Robu are și alte beneficii, legitime poate, prin poziţia pe care o ocupă, timișorenii sigur observând faptul că edilul se plimbă cu o mașină de serviciu ultraluxoasă, costurile fiind suportate, direct sau indirect, tot de către cetăţeni” susține social-democratul Cătălin Tiuch, care-l contrează virulent pe Nicolae Robu.

Deputatul timișorean mai spune că în Parlament s-au făcut eforturi serioase pentru ca veniturile primarilor și viceprimarilor să fie majorate, însă o parte dintre edilii orașelor din țara noastră au refuzat acest lucru, tocmai pe motiv că se făcea o diferență uriașă între salariile lor și a celorlalți angajați din Primării. ”Domnul primar ar trebui să stie că în Parlamentul României s-au făcut eforturi deosebite pentru creșterea salariilor primarilor și viceprimarilor. Această creștere a fost refuzată de foarte mulţi primari, din solidaritate faţă de colegii lor din aparatele primăriilor, cărora nu am reușit să le mărim venitul lunar. Noi, așa cum am promis, am reparat salariile profesorilor, doctorilor, am mărit pensiile (toate acestea tăiate de Emil Boc, coleg de partid cu domnul primar Nicolae Robu), însă avem o datorie morală faţă de funcţionarii din administraţia publică locală, la remuneraţia cărora nu s-a lucrat deloc. Consider că este mult mai important acum să încercăm să readucem veniturile celor amintiţi la un nivel decent, decât să ne concentrăm, din nou, pe creșterea unor salarii de 1.200 de euro, cum este cel încasat de edilul Timișoarei”, arată Cătălin Tiuch, vicepreședinte PSD Timiș, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.