AcasăStiriAdministratieNicolae Robu bagă parlamentarii de Timiș în ȘEDINȚĂ. ”Vineri, la ora 13:00,...

Nicolae Robu bagă parlamentarii de Timiș în ȘEDINȚĂ. ”Vineri, la ora 13:00, la Primărie!” Care sunt temele întrunirii VIDEO

”Aș vrea să am o întâlnire cu parlamentarii de Timiș și i-am invitat să vină la o întrvedere vineri, de la ora 13:00, la primărie” explică Nicolae Robu, care enumeră și care sunt subiectele pe care vrea să le abordeze în cadrul acestei întrevederi, însă acestea le puteți afla urmărind înregistrarea video de mai jos.

Una dintre solicitările primarului se referă la modificarea Codului Silvic, pentru ca Primăria Timișoara să-și poată pune în aplicare o parte din planurile pe care municipalitatea le-a pregătit pentru Pădurea Verde, spre exemplu. ”Apropo de Codul Silvic, poate lumea nu știe, dar Pădurea Verde nu aparține Timișoarei. În schimb, municipalitatea are păduri în diverse locuri în județ. Eu aș dori să facem un schimb cu Romsilva, să preluăm în proprietatea Primăriei Pădurea Verde, pentru a ne putea ocupa mai bine de ea s-o întreținem și să ne asigurăm că nu se mai taie arbori în mod ilegal, așa cum am înțeles că s-a mai întâmplat. Pe de altă parte Romsilva să preia pădurile pe care noi le avem în județ, unde ne este foarte greu să valorificăm această proprietate” spune primarul.

Robu a explicat și care este problema datorită căreia Primăria nu poate credita încă proprietarii de locuințe situate în imobile istorice, fiind necesară și aici o modificare a legislației în vigoare la nivel național. ”Este vorba despre avansarea unor bani pentru a se efectua lucrările și recuperarea banilor pe o perioadă de 10 ani. Vrem o clarificare a legislației să nu ne trezim că Curtea de Conturi sau altă instituie a statului ajunge la concluzia că nu e corect ceea ce s-a făcut” spune Nicolae Robu cu privire la intențiile municipalității.

Vezi care este explicația edilului-șef al capitalei Banatului despre multitudinea de clădiri istorice aflate într-o stare deplorabilă și care este rolul parlamentarilor din Timiș în rezolvarea acestei probleme și, implicit, implementarea ”taxei pe paragină”, care nu poate fi pusă în aplicare fără modificarea Codului Fiscal.

[responsive_youtube

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente