VIDEO! Sorin Grindeanu, ultimele declaraţii ca preşedinte al CJ Timiş. Ce promite că va face pentru timişeni din fruntea guvernului

- Advertisement -

Desemnat oficial ca premier al României, Sorin Grindeanu, a susținut în această seară o conferință de presă la Consiliul Județean Timiș, instituție al cărei președinte încă este.

Întrebat despre viitorul președinte al CJ Timiș, Grindeanu a declarat că:

„Este devreme să discutăm acest lucruri, în primul rând vreau să avem o discuţie cu cei cu care am format o majoritate pe patru ani, majoritate formată în urmă cu şase luni”.

Noul premier a povestit și despre felul în care a primit nominalizarea din partea PSD.

„Am aflat odată cu majoritatea membrilor Comitetului Executiv acolo în sală şi am avut câteva momente de uluială după care le-am adresat câteva cuvinte colegilor mei din CEX mulţumindu-le şi colegilor mei şi domnului Dragnea pentru vot. Eu eram foarte convins că doamna Sevil Shhaideh, o doamna pe care o respect extrem de mult, o doamnă profesionistă va fi acceptată ca şi propunere de prim-ministru de către domnul Klaus Iohannis”, a spus prim-ministrul.

Imediat după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Grindeanu ca premier, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a postat pe Facebook un mesaj prin care avansa o listă de obiective de interes pentru Timișoara, care au nevoie de finanțare de la guvern.

Legat de cerințele primarului, Grindeanu a transmis că:

,,Odată cu încheierea formalităţilor legate de Parlament de depunerea jurământului, dacă lucrurile vor fi în regulă, eu o să devin prim-ministrul României. Faptul că sunt din Timiş şi le mulţumesc celor din Timiş şi din Caraş, i-am simţit alături prin mesaje de susţinere, sunt momente inedite pentru mine, asta nu mă face să uit de unde sunt, unde trăiesc, familia mea va rămâne în Timişoara şi aproape toţi prietenii mei sunt din Timişoara. Aşa că o să încerc să mă întâlnesc cu toate aceste lucruri care trebuiesc făcute, cu aprobarea noului buget care va trebui aprobat într-o sesiune extraordinară. În mod sigur o să am o discuţie şi cu factorii locali de decizie, dar nu doar cu cei din Timiş”.

Premierul a promis şi că guvernul va susţine Timişoara pentru implementarea proiectului care i-a adus titlulul de Capitală Culturală Europeană.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Scrisoare deschisă domnului chestor Alin Petecel, șeful Inspectoratului de Poliție Timiș

Domnule chestor,  Ați dispus demararea cercetării interne la adresa agentului-șef...

Prof. dr. Dorel Săndesc, titularizat ca manager al Spitalului Județean Timișoara

Azi, cu începere de la ora 10, ca urmare...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img