ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Circul de stat! Deputatul liberal Ben Oni Ardelean forțează refacerea USL și cere demiterea de urgență a ministrului Vlad Voiculescu

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Pentru cine pricepe jocul politic, se vede de la o poștă că ieșirea publică, de acum câteva ore, a deputatului liberal Ben Oni Ardelean, prin care cere schimbarea din funcție a ministrului userist al sănătății, Vlad Voiculescu, pe motiv de ”Foișor”, e un joc subtil de picioare. Un soi de dans al lebedelor, în pragul împerecherilor nupțiale.

În ciuda alianței, parafate în fața lui Dumnezeu și a poporului român, e clar că PNL și USR sunt pe contrasens. Și nu de ieri sau de azi! Practic, această căsătorie de conveniență nu a funcționat niciodată, decât la nivel declarativ și la televizor. Acum, că Ben Oni Ardelean a fost băgat în față, pe post de berbece, e clar că nici nașul mare, președintele Klaus Johannis, nu mai e confortabil cu uniunea consensuală dintre cele două mari partide de dreapta.

La fel, tot de la o vreme încoace, useriștii au gafat în stil imperial. La mare artă! Nu puțini sunt cei care au considerat că unele mișcări și declarații ale ”oamenilor noi” au fost făcute cu intenția clară de a irita electoratul și partenerul liberal de guvernare, astfel încât acesta din urmă să ia o decizie radicală și să-i scoată de la butoane.

E clar că, azi, USR, deși face parte din coaliția de guvernare, este captiv. Dincolo de declarații meșteșugite, postări de Facebook și lovituri de imagine, partidul lui Cioloș și Barna – exact în ordinea asta – nu are specialiști în administrație. USR ar vrea să părăsească corabia, dar nu o poate face de bunăvoie pentru că riscă să-și irite electoratul și mai mult decât e, deja. În plus, intervine și lașitatea și neonorarea promisiunilor!

Pe de altă parte, nici liberalii nu sunt tâmpiți! Știu bine că dacă-i aruncă pe useriști din barcă, direct din mers, riscă două lucruri: să devină foarte antipatici, ca atare să piardă procente bune de popularitate și intenție de vot, și să pună USR pe valul de simpatie. Pentru că din postura de victimă a unei căsătorii neconsumate decât în mass-media, în opoziție, ”oamenii noi” nu pot decât să crească, într-o lună cât alții în zece.

Așadar, azi asistăm la un tango. USR ar vrea să plece acasă, dar nu poate fugi de pe front pentru că riscă disoluția. Așa că așteaptă să fie dat afară pe ușă! Și PNL, ar vrea să scape de USR, dar nu poate să-i arunce pe geam, de teama electoratului. Deci, liberalii așteaptă ca ”oamenii noi” să plece de bunăvoie și nesiliți de nimeni.

Și mai există o a treia variantă de lucru asupra căreia s-a convenit, sub o formă sau alta, dincolo de micile ”conspirații de sufragerie ale unor interlopi ratați”, așa cum le numea Ionuț Nasleu, fostul consilier al primarului Nicolae Robu. Practic, inflamarea populației iar, la presiunea străzii, după rețeta patentată de Victor Ponta, demisia de onoare a premierului Florin Cîțu. Și, odată cu plecarea prim-ministrului, evident, căderea Guvernului României. Așa, toată lumea iese elegant din schema: USR pare că nu a dezertat, iar PNL nu poate fi acuzat că a aruncat boarfele partenerului, în stradă, în plină relație matrimonială.

Marele asalt

Cum vă spuneam, PNL și USR sunt ca șoarecele cu pisica! Azi, prin vocea inconfundabilă și curajul inegalabil al deputatului timișorean Ben Oni Ardelean, PNL a cerut demiterea ministrului sănătății, Vlad Voiculescu. Motivul invocat: relocarea pacienților de la Spitalul ”Foișor” din București. O decizie cât se poate de normală, care ține de managementul sanitar, din moment ce toate spitalele Covid sunt pline iar statul era în căutare de noi facilități hospitaliere, care să suplimenteze lipsa locurilor de pe ATI.

Pastor baptist și om cu frica lui Dumnezeu, Ben Oni Ardelean a tras biletul câștigător, când și-a asumat rolul de ”spărgător de căsătorie”, fiind extrem de clar că declarații politice, care pot dinamita scena politică, nu sunt făcute fără discuții prealabile și fără agreement-ul factorilor de decizie: ”În calitate de vicepreședinte al Partidului Național Liberal, voi solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Național, DEMITEREA de urgență a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Tot circul, bâlbâiala și bătaia de joc la adresa pacienților de la Spitalul Foișor a umplut paharul. Pacienții cu diferite boli nu mai pot fi ignorați și dați la o parte în detrimentul pacienților infectați cu COVID”.

Deputatul timișorean, mai punctează și forțează elasticul, când spune că evacuarea pacienților de la ”Foișor” din București s-a făcut după o schemă similară cu cea a carantinării Timișoarei: ”Semnalez de câteva luni derapajele, stângăciile și atitudinea acestui ministru. Din păcate nu am avut parte de revizuiri ale strategiei, gândirii, comunicării sau creării de proceduri. Este clar pentru toată lumea că domnul Voiculescu este depășit de situație, iar astfel vom face un bine atât lui, cât și pacienților din România. Ministerul Sănătății are nevoie de un ministru competent la cârma sa. Să-l găsim urgent!

Lecții de morală

Dincolo de triumfalismul și demagogia în sine a mesajului politic, e cât se poate de clar, chiar și pentru Ben Oni Ardelean, că USR nu va renunța la serviciile ministrului Vlad Voiculescu. Și nici nu va veni cu vreo altă varianta de rezervă! Totul e un joc de rol cu deputatul timișorean, pe post de berbece care, dimineață la 6, sparge ușa! Și o știe și demnitarul statului român!

E cât se poate de uzual ca, în astfel de momente tensionate, când se dorește o schimbare de macaz, partidele politice să folosească oameni din eșaloanele 3-4 pe post de ”soldați voluntari”. Să fim serioși: un post de vicepreședinte la nivel național, așa cum e cazul lui Ben Oni Ardelean, e cel puțin de eșalonul 3. Deci, dacă ceva merge prost, conducerea PNL nu este prinsă în off-side, ci este pusă la adăpost, iar ”răzvrătitul” nu riscă nimic altceva decât felicitări interne pentru că, nu-i așa, PNL este un partid care încurajează libertatea de exprimare.

Așadar, Ben Oni Ardelean forțează nota, fluturând binele populației și interesul pacienților! Și forțează nu atât ruperea alianței cu USR, cât refacerea vechiului USL. Adică, cu PSD ca partener! Ce-i drept, atmosfera e încălzită de câteva zile, cu tot soiul de declarații publice, absolut iritante. Se vede de la o poștă că, în ultima lună, USR a devenit dușmanul comun al PSD și PNL, iar agenda publică a mesajelor este unitară, totul fiind pe o singură voce. Un adevărat cor!

Drum liber

E limpede că România se îndreaptă, cu pași repezi, spre un guvern minoritar: PNL+UDMR+celelalte minorități. Evident, pe ”interes național”, cu votul din băncile opoziției, al celor de la PSD! Asta dacă PSD va rămâne în opoziție pentru că, în rândurile social-democraților, există și o grupare de ”flămânzi” care vrea la ciolan, ceea ce, fie vorba între noi, ar fi un dezastru planetar. Gafă de proporții!

Dar e bine că, alături de PNL, la susținere, că doar așa e acordul fin, a intrat și PSD, în sceneta cu Spitalul ”Foișor” din București. Mult mai brutal și naționalist, căci deputatul social-democrat Radu Cristescu, și el dintr-un etalon inferior, recită exact așa: ”Bătu-v-ar Dumnezeu să vă bată, păgânilor și sălbaticilor”. Și mai bagă: sălbăticie nazistoidă, idioțenii criminale, vatafi-fuhreri!!!

Unde mai pui că, pe lângă partide, în horă, indignați și revoltați de scenele de la ”Foișor”, au intrat cu declarații și influenceri, persoane din societatea civilă, psihiatri, psihologi etc. Pe aceeași idee simplă: Vlad Voiculescu trebuie să plece! Că așa e în tehnicile de comunicare: mesaj în cascadă! Să pară că există VALUL!

Să fie clar: nu zice nimeni că oamenii nu au dreptate sau că useristul Vlad Voiculescu e vreun ministru de zahăr. Din contra! E un dezastru planetar, la fel ca toată echipa sa. La fel ca toți miniștrii USR! Până la urmă, la fel ca toată clasa politică, fie ea veche sau nouă, dintr-un singur motiv: manipulează!

Totuși, dincolo de conspirații, care spun că manevra de la ”Foișor” ar fi opera useriștilor, ca să acopere știrile cu premierul Cîțu, care a sesizat Parchetul privind accesarea ilegală a datelor de vaccinare de către consilierii ministrului sănătății, și-a pus cineva întrebarea, oare, dacă aceste două evenimente, năucitoare pentru USR, au fost sau nu (contra)făcute intenționat de către ”oamenii noi”??

Aduceți-vă aminte că, în urmă cu ceva vreme, USR a refuzat intrarea la guvernare și a luat-o pe coajă de la susținători, lucru care s-a văzut în procentele mici de la alegerile parlamentare. Acum, a intrat cu capul înainte, știind că nu mai poate refuza și a doua oară pentru că ar fi părut niște amatori, diletanți și începători! Nu că nu ar fi! Dar, probabil, useristii au realizat, abia acum, că nu au cu cine să rupă munții și nici să livreze toate basmele pe care le-au promis.

Așa că, acum, USR vrea sa fie dat afară de la guvernare. PNL vrea, la rândul său, să scape de USR, dar să plece ei, nu să-i împingă pe scări. PSD vrea și el să intre în combinație, dar nu pe față, ci din umbră, așa cum a făcut cu susținerea Guvernului Cioloș, din care a făcut parte și Vlad Voiculescu, apropo. Partea faină e că toți actorii politici vor câte ceva!

Dar pe români nu-i întreabă nimeni ce își doresc…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore