Nicolae-Robu24

Una dintre cele două firme care se ocupă de ingrijirea spațiilor verzi din Timișoara, Rogera SRL, care aparține lui Răzvan Anheliuc – liderul tinieretului liberal din Capitala Banatului și șef de cabinet al senatorului PNL, Ben-Oni Ardelean, este firma care nu face nimic, sau mai nimic pentru timișoreni, dar scoate bani cu nemiluita din conturile Primăriei.

Asta s-a putut observa ieri, dimineață, înainte de sosirea primarului Nicolae Robu (culmea, tot PNL) la bustul colonelului Virgil Economu, situat la marginea Podului Mihai Viteazu din Timișoara. Deși spațiul verde din acea zonă este ”destinat” spre ingrijire firmei Rogera, angajații acesteia probabil nici nu știau că în jurul acestui monument au crescut bălăriile de jumătate de metru. Exact din acest motiv șeful de la Horticultura SA- firma municipalității locale și cea care se ocupă de îngrijirea spațiului verde din zona centrală a Capitalei Banatului-, însoțit de alte două persoane și-au făcut apariția pentru a ”cosmetiza” zona înainte de venirea primarului Nicolae Robu, pentru a ”oficia” momentul de depunere a unei coroane în memoria colonelului care a pătruns cu batalionul său pe teritoriul Timișoarei, declarând Banatul teritoriu românesc.

Cei trei oameni s-au pus la treabă ”de rușine” că vine primarul și oficiază un moment de comemorare într-ul loc total neîngrijit. ”Mi-e rușine mie de cum arată locul ăsta. Facem puțină curățenie că totuși vine domnul primar să depună o coroană de flori. Am venit din propria inițiativă, nu mi-a spus nimeni să vin, dar am trecut întâmplător pe-aici și am văzut cum arată și mi-am zis că ar fi rușinos să aibă loc acest eveniment între bălăriile alea” a spus Drăgilă.

Ca o ”completare” a peisajului ”mirific”, chiar în spatele bustului colonelului Virgil Economu este și parcul auto al firmei care se ocupă de reabilitarea malurilor Begăi, astfel, ”decorul” este completat cu containere, camioane, și excavatoare.

De altfel, ca urmare a unui control efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Timișoara, instituția națională a constatat că cea locală a efectuat plăți nejustificate către firme care se ”ocupă” de spațiile verzi din Timișoara, între care se numără și Rogera SRL. Curtea de Conturi i-a sugerat primarului liberal să aloce aceste lucrări celor de la Horticultura, fapt pe care l-a confirmat și Robu că se va întâmpla după ce se încheie contractele cu actualele societăți private. Actualele înțelegeri dintre primărie și firmele private se încheie chiar în acest sezon.

“Vom plăti un studiu tehnico-economic către un operator independent de specialitate și apoi, pe baza aceluia, Consiliul Local va vota ce vom face de acum inainte: licităm lucrările de întreținere a spațiilor verzi, a locurilor de joacă și altele către diverși operatori, prin licitații la care poate participa inclusiv operatorul primăriei, sau mergem pe un alt mod de abordare a lucrurilor decât cel practicat până acum, și vom delega administrarea direct către Horticultura. Opțiunea mea ar fi pentru delegarea administrării către Horticultura, iar la drumuri, către SDM”, a precizat Nicolae Robu, săptămâna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.