Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Încă un ”set” de blocuri din Timișoara intră în procesul de reabilitare. Ce operațiuni vor suferi în plus FOTO/VIDEO

- Advertisement -

După ce săptămâna trecută a fost semnat primul proeict cu ajutorul căruia un număr de șase blocuri vor beneficia de reabilitarea termică, luni, 4 august 2014, a avut loc în Sala de Consiliu a Primăriei Timişoara semnarea unui nou contract de finanţare pentru reabilitarea a încă șase blocuri de locuințe din Capitala Banatului, proiect denumit: ”Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe din Municipiul Timișoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/lună – faza 3”.

La acest eveniment au participat Nicolae Robu, în calitate de primar al Timișoarei și reprezentant al beneficiarului de finanțare nerambursabilă, alături de Sorin Maxim – directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Contractul de finanțare semnat azi la Timișoara vizează reabilitarea a șase imobile cu 237 de apartamente, pe parcursul a 12 luni de implementare a proiectului contractat. Blocurile de locuințe incluse în cadrul acestui proiect se află pe bulevardul Calea Torontalului, strada Brândușei, bulevardul Calea Martirilor, Calea Aradului, bulevardul Liviu Rebreanu și Calea Sever Bocu. Valoarea totală a cererii de finanțare contractate este de 4.477.482,99 lei (1.018.512,54 euro) iar 2.619.600,90 lei (595.892,02 euro) reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

”Sunt lucrări mai complexe decât cele care erau pe finanțarea guvernamentală de anvelopare a blocurilor. Se vor face și lucrări interioare, în interiorul blocurilor, la acoperișul lor sau chiar la subsolul acestora, inclusiv ceea ce înseamnă instalații comune. Sunt lucrări ai complexe decât simpla anvelopare. Intenația este de a reduce coonsumul cu cel puțin 40%” spune Sorin Maxim. În înregistrarea de mai jos veți putea afla și ce-a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cu privire la cel de-al doilea proiect de anvelopare, semnat astăzi. Robu explică și care este situația celorlalte trei proiecte depuse spre aprobare.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ut0tX5G5LNU&feature=youtu.be]

Proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuințe depuse spre finanțare, până în prezent, de către Primăria Municipiului Timișoara au o valoare totală de 43.954.044,55 lei (9.998.417,81 euro) și o valoare a finanțării nerambursabile de 24.744.673,19 lei (5.628.778,51 euro).

Regiunea de dezvoltare Vest are alocată suma de 9,06 milioane euro (finanțare din bugetul de stat și Fondul European pentru Dezvoltare Regională) pentru proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuințe. Aceste finanțări pot fi accesate de autoritățile administrațiilor publice locale din municipiile reședință de județ. Cererile de finanțare din cadrul acestui domeniu major de intervenție pot să cuprindă mai multe proiecte – fiecare proiect reprezentând un bloc – grupate în funcție de rata cofinanțării Asociațiilor de Proprietari, valoarea totală a acestora trebuind să se încadreze între 800.000 lei (inclusiv TVA) – aproximativ 178.000 euro – și 46.000.000 lei (inclusiv TVA) – aproximativ 10.219.000 euro.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore