Festivalul Baroc, la a patra ediție. Ce zi importantă din istoria Timișoarei va fi sărbătorită și ce marchează aceasta

0
969

Cea de-a patra ediție a Festivalului Baroc va avea loc pe malurile Begăi în perioada 9-23 octombrie 2015, în organizarea Primăriei Municipiului Timișoara și Asociației Festivalului Baroc. Printre multele moșteniri culturale bogate pe care le are orașul Timișoara, cea mai importantă zi, care dorește să fie pusă în prim-plan, este cea de 18 octombrie. La aceeași dată, în 1716, prințul Eugeniu de Savoya, personalitate care a marcat un moment de răscruce în istoria Europei, elibera cetatea Timișoara după 164 de ani de stăpânire otomană.

În cadrul Festivalului Baroc vor avea loc o serie de evenimente ocazionate și de trecerea în revistă a unor personalități ale muzicii vechi: concert cu Jordi Savall și cu Vincent Ségal. Festivalul își mai propune să prezinte viața de zi cu zi a Cetății Timișoara și a locuitorilor, înainte și după 1716, precum și legăturile între comunitățile prezente în zona Banatului: români, șvabi, otomani, austrieci, sârbi.

Jordi Saval, este unul dintre cele mai importante nume din lumea muzicii occidentale vechi, fiind acreditat la nivel mondial pentru readucerea la viață și pe scenă a violei de gamba. Vincent Ségal, muzician francez a absolvit Academia de Muzică din Lyon și pe cea din Canada. Este cunoscut mai ales pentru varietatea de colaborări cu nume precum: Steve Nieve, Elvis Costello, Cesaria Evora și mulţi alţii.

Festivalul Baroc dorește să reînvie spiritul Timișoarei de altădata, un vechi oraș important al monarhiei dunărene și al Europei Centrale și să readucă în memoria contemporanilor gloria „oraşului ideal” baroc din secolul al XVIII-lea.

Vezi întregul program al Festivalului Baroc pe www.festivalulbaroctimisoara.ro.

Spune-ţi opinia civilizat!