ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cinema Studio ar putea reveni în proprietatea Primăriei Timișoara

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primăria Timișoara încearcă de câțiva ani să recupereze cinematografele din oraș, în instanță. Acum, după spusele primarului Nicolae Robu, sunt speranțe pentru Cinema Studio, care a ajuns din nou în proprietatea statului român.

Povestea cinematografelor timișorene datează din 2013, când municipalitatea a anunțat că acestea urmează să fie preluate de la RADEF, printre ele aflându-se și Cinema Studio. La o analiză mai amănunțită, a ieșit la iveală faptul că Cinema Studio aparține de fapt unei persoane private. În aceste condiții, Primăria Timișoara a început acțiunile în instanță. Acum reprezentanții municipalității anunță o primă victorie.

„În urmă cu doi ani, când am început să studiem posibilitățile de a readuce în patrimoniul public Cinematograful Studio, părea o misiune extrem de dificilă. Acum misiunea e încununată de succes pentru primul său pas. Cinema Studio revine în proprietatea statului român. În 29 martie, Curtea de Apel Timișoara a admis apelul declarat de reclamanții Municipiul Timişoara și constată nulitatea absolută a contractului de dare în plată privind Cinematograful Studio. Instanța Dispune restabilirea situaţiei anterioară de Carte funciară, prin reînscrierea dreptului de proprietate al Statului Român”, a anunțat viceprimarul Dan Diaconu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, unicul pas necesar mai este trecerea imobilului din proprietatea statului român în cea a Primăriei Timișoara.

După ce va ajunge în proprietatea primăriei, cinematograful ar urma să fie utilizat, cel mai probabil, ca spațiu pentru artiștii timișoreni, spune primarul.
tinerii nu au unde să facă repetiții, să se pregătească în zona dansului și în orice alt domeniu în care ei tinerii doresc să se manifeste”.

„Statul român așa a știut să-și aibă grijă de proprietate, încât în loc să o dea municipiului Timișoara pentru a rămâne în uzul public a făcut niște matrapazlâcuri prin care a dat cinematograful unei persoane. Lucrurile sunt extrem de necurate. Sunt șanse foarte mari să ni-l dea nouă. Tremură izmenele pe unii după ceea ce s-a întâmplat. Mai concret vom discuta după ce ajunge la noi. Așteptăm să intre în posesia noastră, apoi vom genera variante de utilizare. Cel mai probabil Cinematograful Studio îl vom pune la dispoziția Casei de Cultură a Studenților, dar vom vedea când va fi cazul”, a declarat Robu.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore