Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieCinema Studio ar putea reveni în proprietatea Primăriei Timișoara

Cinema Studio ar putea reveni în proprietatea Primăriei Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Timișoara încearcă de câțiva ani să recupereze cinematografele din oraș, în instanță. Acum, după spusele primarului Nicolae Robu, sunt speranțe pentru Cinema Studio, care a ajuns din nou în proprietatea statului român.

Povestea cinematografelor timișorene datează din 2013, când municipalitatea a anunțat că acestea urmează să fie preluate de la RADEF, printre ele aflându-se și Cinema Studio. La o analiză mai amănunțită, a ieșit la iveală faptul că Cinema Studio aparține de fapt unei persoane private. În aceste condiții, Primăria Timișoara a început acțiunile în instanță. Acum reprezentanții municipalității anunță o primă victorie.

„În urmă cu doi ani, când am început să studiem posibilitățile de a readuce în patrimoniul public Cinematograful Studio, părea o misiune extrem de dificilă. Acum misiunea e încununată de succes pentru primul său pas. Cinema Studio revine în proprietatea statului român. În 29 martie, Curtea de Apel Timișoara a admis apelul declarat de reclamanții Municipiul Timişoara și constată nulitatea absolută a contractului de dare în plată privind Cinematograful Studio. Instanța Dispune restabilirea situaţiei anterioară de Carte funciară, prin reînscrierea dreptului de proprietate al Statului Român”, a anunțat viceprimarul Dan Diaconu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, unicul pas necesar mai este trecerea imobilului din proprietatea statului român în cea a Primăriei Timișoara.

După ce va ajunge în proprietatea primăriei, cinematograful ar urma să fie utilizat, cel mai probabil, ca spațiu pentru artiștii timișoreni, spune primarul.
tinerii nu au unde să facă repetiții, să se pregătească în zona dansului și în orice alt domeniu în care ei tinerii doresc să se manifeste”.

„Statul român așa a știut să-și aibă grijă de proprietate, încât în loc să o dea municipiului Timișoara pentru a rămâne în uzul public a făcut niște matrapazlâcuri prin care a dat cinematograful unei persoane. Lucrurile sunt extrem de necurate. Sunt șanse foarte mari să ni-l dea nouă. Tremură izmenele pe unii după ceea ce s-a întâmplat. Mai concret vom discuta după ce ajunge la noi. Așteptăm să intre în posesia noastră, apoi vom genera variante de utilizare. Cel mai probabil Cinematograful Studio îl vom pune la dispoziția Casei de Cultură a Studenților, dar vom vedea când va fi cazul”, a declarat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare