Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primăria Timișoara a câștigat în instanță parcarea din spatele magazinului Bega

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Dreptul de proprietate asupra parcării din spatele magazinului Bega a fost recâștigat de către Primăria Timișoara. Curtea de Apel Timișoara i-a dat dreptate municipalității în procesul intentat contra fraților Cristescu și a statului român.

Potrivit primarului, municipalitatea a câștigat la Curtea de Apel Timișoara dreptul de proprietate asupra terenului care găzduiește parcarea din spatele magazinului Bega.

„O veste bună. Curtea de Apel Timișoara admite cererea formulată de reclamanții Municipiul Timișoara în contradictoriu cu pârâții Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și SC Bega Turism SA. Curtea de Apel Timișoara dispune anularea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor Seria M03 nr.12931/18.04.2014 emis pentru SC Bega Turism SA; restabilirea situaţiei anterioare în CF nr.438513 UAT Timişoara, în sensul reînscrierii dreptului de proprietate al Primăriei Municipiului Timişoara; restabilirea situaţiei anterioare în CF nr.400348 UAT Timişoara, CF nr.409640 UAT Timişoara, CF nr.411551 UAT Timişoara, CF nr.411566 UAT Timişoara, înainte de dezmembrare şi sistarea CF nr.439698 UAT Timişoara; Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată suportate de către reclamanți, în suma de 50 lei. S-a pronunțat în ședință publică astăzi (vineri – n.r.)”, a declarat Nicolae Robu.

Decizia Curții de Apel Timișoara poate fi atacată prin recurs în termen de 15 zile.

Primăria Timișoara a aflat în anul 2014 că terenul este de fapt proprietate privată, asta după ce a organizat două licitații pentru a construi o parcare supraetajată cu 500 de locuri. Acesta a ajuns în proprietatea fraților Cristescu, prin firma SC Bega Turism SA în urma unei hotărâri de Guvern din anul 1991. De asemenea, în 2014, Ministerul Economiei a emis un certificat de atestare a dreptului de proprietate către societatea SC Bega Turism SA. În aceste condiții, primăria a acționat în instanță atât ministerul de resort, cât și firma fraților Cristescu.

În cazul în care decizia magistraților Curții de Apel nu va fi contestată, municipalitatea va relua procedurile pentru amenajarea unei parcări supraterane pe terenul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Şoferii care parchează în zonele rezidenţiale şi nu au abonament, scapă de amenzi până în 22 aprilie!

Veşti bune pentru şoferii timişoreni! Serviciul Public pentru Administrarea Parcărilor-Timpark anunță că, din cauza...

STPT reia transportul cu vaporaşele pe Bega, din 1 martie!

Transportul public de pe Canalul Bega își reia activitatea începând cu data de 1 martie. Totodată...

Parcare noua, ”amenajata modern” in zona in care locuieste primarul Timisoarei

Primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, a anunțat că un nou spațiu dintre blocuri, pe...