Grindeanu, despre proiectul de trafic management: Să-și asume vina cine-l gestionează

Date:

Proiectul de trafic management al Timișoarei a atras atenția și politicienilor din oraș, în urma montării mai multor semafoare în intersecții. Liderul PSD Timiș, Sorin Grindeanu, este de părere că cei care se ocupă de proiect ar trebui să-și asume vina pentru eventualele eșecuri.

„Din ce am înțeles oricum există o contribuție pentru că nu s-a terminat la termen, deci va fi o plată din bugetul local. Eu cred că toți cei care n-au reușit, ba au pus presiune pe bugetele locale, cum e acest exemplu, ar trebui să își asume vina. Monitorizarea pe proiectele europene este extrem de strictă, iar lucrurile ăstea dac nu au finalizarea și nu își ating țintele când au devenit eligibile, pentru că au devenit eligibile în baza unor proiecte, vor avea de suferit cei care le-au implementat. E un proiect extrem de important pentru oraș, sper să-și atingă ținta”, a declarat Sorin Grindeanu.

Proiectul „Trafic management și supraveghere video” a ajuns în faza finală și trebuie finalizat până în 30 iunie, pentru ca Primăria Timișoara să nu piardă complet fondurile europene, asta în condițiile în care toate lucrările realizate după 31 decembrie 2015 se plătesc din bugetul propriu deoarece nu a fost respectat termenul primit inițial.

În luna martie au apărut semafoare în mai multe intersecții cu sens giratoriu, printre care se numără Piața Mărăști, Piața Iuliu Maniu, Piața Iosefin sau Piața Mocioni.

Potrivit proiectului, vor fi montate semafoare noi în 44 de intersecții, alte 90 de intersecții vor fi modernizate, vor fi montate camere de supraveghere în 134 de intersecții, dar și în trafic. De asemenea, vor mai fi instalate 13 radare de informare, șapte de viteză, sisteme de detecție a trecerii pe roșu, panouri cu afișare numerică și amenajarea unui centru de comandă pentru trafic și supraveghere video.

Lucrările sunt executate de asocierea Swarco Traffic România, Avitech.Co și Swarco Mizar SPA, valoarea totală a proiectului fiind de 19,9 milioane de lei, fără TVA.

[responsive_youtube

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare