Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialControlor RATT, lovit cu pumnul de un pasager

Controlor RATT, lovit cu pumnul de un pasager

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Controlorii RATT încep să aibă probleme cu călătorii timișoreni. Deși Regia a intensificat acțiunile de control pentru a descuraja hoții de buzunare, dar și timișorenii care călătoresc fără bilet, un controlor a fost agresat de un călător.

În urma nenumăratelor sesizări din partea timișorenilor, legate de hoții din buzunare, conducerea RATT a decis să ia măsuri. Astfel, toți cei 22 de agenți de control au ieșit pe traseu, iar problemele nu au întârziat să apară. Un controlor a fost lovit cu pumnul în cap de un călător care circula fără bilet și a refuzat să se legitimeze.

“Mai mulţi agenţi de control din cadrul R.A.T.T. au întâmpinat probleme în ceea ce priveşte exercitarea activităţii. Ultimul eveniment în acest sens s-a petrecut în 30 martie 2016, când un echipaj de control format din doi agenţi a fost bruscat de un călător fără bilet sau abonament, care nu a dorit să se identifice. Mai exact, colega şi colegul nostru au întreprins o acţiune de control pe linia 9 tramvaie în data de 30 martie, în jurul orei 16. După ce au fost identificaţi mai mulţi călători frauduloşi, aceştia au fost poftiţi să coboare din mijlocul de transport în comun, în vederea întocmirii proceselor verbale de contravenţie pentru călătorie fără bilet sau abonament. Dintre aceştia, un singur călător fraudulos a refuzat să se identifice, pretinzând că nu este obligat să prezinte actul de identitate celor doi controlori. În urma insistenţelor celor doi controlori în vederea identificării, călătorul a devenit violent. În primă instanţă a împins-o pe colega noastră, după care l-a lovit cu pumnul în cap pe celălalt controlor, care a intervenit pentru calmarea spiritelor. După acest eveniment reprobabil, călătorul agresiv a părăsit locul incidentului”, au transmis reprezentanții RATT.

În urma incidentului, controlorul s-a prezentat la serviciul medical de urgenţă și a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral afirmativ prin heteroagresiune. De asemenea, controlorul R.A.T.T. a făcut o plângere penală la Secţia 3 Poliţie.

Conducerea RATT face apel la Poliția Locală Timișoara, să ajute controlorii la intensificarea acțiunilor de verificare a călătorilor.

“De asemenea, facem un apel către Biroul Poliţie Transport Urban din cadrul Poliţiei Locale Timişoara să ne ajute în ceea ce priveşte intensificarea controalelor în mijloacele de transport în comun, în vederea depistării şi reţinerii hoţilor din buzunare şi a sancţionării călătorilor frauduloşi, pentru un serviciu de transport în comun mai sigur”, au mai transmis reprezentanții RATT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Goia scoate pensionarii în stradă, dar nu bea decât apă minerală cu coloizi de aur și argint!

Cine nu a auzit despre Societatea Metropolitană de Transport Timișoara, clar, nu are cultură...

Chioscurile STPT sunt DESCHISE si pe 24 ianuarie, desi e zi nelucratoare

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) anunță că, deși data de 24 ianuarie este...

Primarul Robu, anunt inedit legat de gratuitatile pe vehiculele STPT

Majoritatea timișorenilor nu au o problemă cu faptul că sunt nevoiți să plătească bilete...