Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPrimarul Victor Malac ÎȘI BATE JOC de banii publici, prin extinderea liniei...

Primarul Victor Malac ÎȘI BATE JOC de banii publici, prin extinderea liniei 14. ”Pădure” de STÂLPI la Dumbrăvița UPDATE FOTO/VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Timișoarei și cea a comunei Dumbrăvița (localitate lipită de Timișoara) au demarat proiectul prin care urmează ca linia 14 să fie extinsă până la capătul dinspre localitatea Giarmata al comunei limitrofe Capitalei Banatului. Proiectul este impelmentat de firma SC Martin Rose România SRL, iar costul total va fi de 13. 5 milioane de lei.

Până aici toate bune și frumoase, având în vedere faptul că traseul troleibuzului va fi extins cu 3,7 kilometri ceea ce reprezintă construcţia a încă 12 stații, însă felul cum aceste investiții se fac în partea ”comunală” a proiectului este un mare ”dezastru”. De ce? Foarte simplu.

Pe lungimea localității conduse de pesedistul Victor Malac au fost montați deja cea mai mare parte a stâlpilor care vor susține rețeaua electrică cu ajutorul căreia se va deplasa troleibuzul 14 până la viitorul capăt de linie, dar și asta e bine veți spune, însă nu și felul cum s-a executat această lucrare. Așa cum se poate observa și din imagini, ca să nu spuneți că suntem cârcotași, stâlpii pentru extinderea liniei de troleibuz au fost montați la distanțe extrem de scurte unul față de celălalt, de circa 15-20 de metri, în condițiile în care, în mod normal, aceștia se fixează la circa 50 de metri distanță unii față de alții.

Văzută pe lungime, strada pare acum mai degrabă o pădure cu arbori din beton dacă ținem cont și de rândurile ”secundare” de stâlpi, care susțin iluminatul public și cablurile de curent destinate locuitorilor comunei Dumbrăvița.

Așteptăm să vedem câte refugii destinate călătorilor vor fi amplasate în fiecare stație, ținând cont de faptul că acestea vor fi ridicate în următoarele locații: Ion Ionescu de la Brad, Kaufland Dumbrăvița, str. Fervenția, str. Bălcescu, str. Franyo Zoltan (la școală), str. Iosif Attila și retur.

Și de ce s-a optat pentru stâlpi din beton și nu pentru cei metalici, care presupun costuri mai mici și nici nu sunt periculoși pentru șoferii care ”riscă” să iasă în decor?

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=BwePSfGAggM&feature=youtu.be]

Dacă stăm să analizăm situaţia de la Dumbrăviţa, acum realizăm faptul că „stâlpii ăştia mulţi” vor aduce o grămadă de bani la bugetul local pe vestita taxă pe stâlp, iar în campania electorală vor ţine loc de PANOURI PENTRU BANNERE ELECTORALE.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Polițist local din comuna Dumbrăvița, reținut pentru falsificarea a zeci de procese-verbale de contravenție

Richard Meleșcanu, polițist local pe raza comunei Dumbrăvița, a fost reținut, ieri, pentru 24...