Primarul Victor Malac ÎȘI BATE JOC de banii publici, prin extinderea liniei 14. ”Pădure” de STÂLPI la Dumbrăvița UPDATE FOTO/VIDEO

- Advertisement -

Primăria Timișoarei și cea a comunei Dumbrăvița (localitate lipită de Timișoara) au demarat proiectul prin care urmează ca linia 14 să fie extinsă până la capătul dinspre localitatea Giarmata al comunei limitrofe Capitalei Banatului. Proiectul este impelmentat de firma SC Martin Rose România SRL, iar costul total va fi de 13. 5 milioane de lei.

Până aici toate bune și frumoase, având în vedere faptul că traseul troleibuzului va fi extins cu 3,7 kilometri ceea ce reprezintă construcţia a încă 12 stații, însă felul cum aceste investiții se fac în partea ”comunală” a proiectului este un mare ”dezastru”. De ce? Foarte simplu.

Pe lungimea localității conduse de pesedistul Victor Malac au fost montați deja cea mai mare parte a stâlpilor care vor susține rețeaua electrică cu ajutorul căreia se va deplasa troleibuzul 14 până la viitorul capăt de linie, dar și asta e bine veți spune, însă nu și felul cum s-a executat această lucrare. Așa cum se poate observa și din imagini, ca să nu spuneți că suntem cârcotași, stâlpii pentru extinderea liniei de troleibuz au fost montați la distanțe extrem de scurte unul față de celălalt, de circa 15-20 de metri, în condițiile în care, în mod normal, aceștia se fixează la circa 50 de metri distanță unii față de alții.

Văzută pe lungime, strada pare acum mai degrabă o pădure cu arbori din beton dacă ținem cont și de rândurile ”secundare” de stâlpi, care susțin iluminatul public și cablurile de curent destinate locuitorilor comunei Dumbrăvița.

Așteptăm să vedem câte refugii destinate călătorilor vor fi amplasate în fiecare stație, ținând cont de faptul că acestea vor fi ridicate în următoarele locații: Ion Ionescu de la Brad, Kaufland Dumbrăvița, str. Fervenția, str. Bălcescu, str. Franyo Zoltan (la școală), str. Iosif Attila și retur.

Și de ce s-a optat pentru stâlpi din beton și nu pentru cei metalici, care presupun costuri mai mici și nici nu sunt periculoși pentru șoferii care ”riscă” să iasă în decor?

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=BwePSfGAggM&feature=youtu.be]

Dacă stăm să analizăm situaţia de la Dumbrăviţa, acum realizăm faptul că „stâlpii ăştia mulţi” vor aduce o grămadă de bani la bugetul local pe vestita taxă pe stâlp, iar în campania electorală vor ţine loc de PANOURI PENTRU BANNERE ELECTORALE.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare