Clădirea Operei va fi iluminată artistic începând cu data de 9 iulie. Proiectul a costat 100.000 euro FOTO

Date:

Primarul Nicolae Robu a anunțat astăzi că în data de 9 iulie, odată cu începerea Festivalului de Jazz, va fi inaugurată iluminarea artistică a clădirii Operei. Pregătirile pentru acest eveniment au început în luna aprilie, imediat după sărbătoarea Paștelui. Atunci edilul declara că:„Se folosesc trei tipuri de lumină alb rece, alb neutru şi alb cald. Din îmbinarea celor trei nuanţe de alb, albul cald fiind de fapt o nuanţă ce dă înspre gălbui va ieşi o iluminare splendidă aşa cum este şi cea din vecinătate de la Palatul Lloyd.”

Acum, la aproximativ 3 luni de la inițierea demersurilor, primarul a declarat că spătămâna viitoare timișorenii care vor fi prezenți în Piața Operei pentru Festivalul de Jazz se vor putea bucura de iluminatul artistic al unei clădiri simbol pentru orașul nostru: „Am exprimentat câteva variante de iluminat propuse şi am făcut câteva ajustări. Cred că va ieşi un iluminat foarte frumos. Clădirea care adăpostește Opera Română, Teatrul Național și teatrele maghiar și german va fi iluminată artistic pe fațadă și pe părțile laterale. Partea din faţă este aproape finalizată și va inaugurată oficial pe 9 iulie, în prima seară a JazzTM.”

Costurile totale a acestui proiect sunt de 100.000 de euro, cheltuieli suportate de firma de iluminat Elba.


Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare