Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieNicolae Robu, SUPĂRAT pe bicicliștii nerecunoscători. Ce își dorește în urma evenimentului...

Nicolae Robu, SUPĂRAT pe bicicliștii nerecunoscători. Ce își dorește în urma evenimentului de sâmbătă de pe bulevardul Vasile Pârvan

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a inițiat o nouă acțiune pentru încurajarea bicicliștilor. Sâmbătă dimineața traficul va fi închis pe bulevardul Vasile Pârvan și Coposu, până la sensul giratoriu de la intersecția Pestalozzi și Nistrului, întreaga zona urmând a fi dedicată pasionaților de biciclete și role, care sunt încurajați să ia parte într-un număr cât mai mare la acțiune.

„Sâmbătă, între 10.00 și 12.00, va fi închis traficul auto pe bulevardul Pârvan, prin subpasaj, și pe Coposu, până la sensul giratoriu de la intersecția cu Pestalozzi și Nistrului. Timp de două ore această zona va fi dedicată bicicliștilor și celor care se dau pe role. Astfel, le facem o invitație să vină la această acțiune, care va fi sâmbătă la prima sa ediție. Dacă va avea succes, vor urma și altele. Îmi doresc să crească numărul bicicliștilor și cred că se văd eforturile pe care le facem”, a spus Nicolae Robu.

Desigur, și din pricina acestui eveniment, nu se putea evita un nou duel de la distanță între primarul Timișoarei și bicicliștii nemulțumiți de cum arată unele piste de biciclete. „Unii, în loc să aprecieze, sunt critici că facem piste de biciclete pe trotuare. I-aș putea înțelege pe pietoni să fie nemulțumiți, dar nu pe bicicliști. În unele locuri pistele se fac așa cum putem pentru că nu se poate schimba configurația străzii. Acolo unde avem posibilitatea să amenajăm piste la marginea carosabilului, o facem. În foarte multe locuri în oraș configurația străzii este un dat. Există copaci, spații verzi, carosabilul n-are rezerve, drept urmare nu sunt soluții. Aveam de ales între a face o pistă pe trotuar și a nu face deloc. În loc să fie apreciat că am făcut-o ca să încurajăm bicicliștii, se spune că e bătaie de joc”, a menționat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

[responsive_youtube

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

2 COMENTARII

  1. E demult pomul acela acolo, dar cei din primarie habar nu au. Directorul de la mediu da toata ziua like-uri pe rahaturile lui Robu, ca doar e seful lui. Lae Robu cearta pe toata lumea, asa ca biciclistii nu au de ce sa nu fie certati. La cata incompetenta are baiatul asta in el, ar trebui alungat din oras…

  2. Pe bulevardul Mihai Viteazul, la nr 9 sau 11, este un pom scund a carui tulpina iese in strada pe deasupra gardului, aproximativ la 1,50 m inaltime. Este un pericol potential pentru biciclisti si pentru pietoni. Cine ar trebui sa se ocupe de taierea partii care iese spre strada?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare