AcasăStiriAdministratieLocuiești într-o clădire istorică DETERIORATĂ din Timișoara? Primăria te ajută s-o reabilitezi....

Locuiești într-o clădire istorică DETERIORATĂ din Timișoara? Primăria te ajută s-o reabilitezi. Vezi CUM!

La acest program se pot înscrie deţinători -persoane fizice- ai clădirilor care prin nivelul de degradare a sistemului de închidere perimetrală, pun în pericol sănătatea, viaţa, integritatea fizică şi siguranţa populaţiei şi/sau afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit şi a spaţiilor publice urbane.

Suma alocată de Primăria Municipiului Timişoara este de 3.000.000 lei pentru cea de-a doua etapă a acestui program. Ordinea la finanţarea lucrărilor se face conform punctajului obţinut, în limita fondurilor disponibile. Conform art. 38 alin 5 din Legea nr. 422/2001, privind protejarea monumentelor istorice ”la data alocării sprijinului financiar în cuantumul contribuţiei autorităţilor administraţiei publice locale (Primăriei Municipiului Timişoara) asupra imobilului monument istoric în cauză se constituie o garanţie imobiliară pentru o perioadă de 10 ani în favoarea unităţii administrativ-teritoriale (Primăriei Municipiului Timişoara)”.

Prin acest program, Primăria achită integral contravaloarea lucrărilor de reabilitare a clădirii şi recuperează de la proprietari 80% într-o perioadă de 10 ani (120 de luni), în baza contractelor de finanţare semnate şi a constituirii garanţiei imobiliare asupra imobilului. Diferenţa de 20% este sprijin financiar nerambursabil suportat de Primăria Timişoara. Costurile întregii documentaţii tehnice necesare obţinerii autorizaţiei de construire, precum şi documentaţia tehnico-economică necesară executării lucrărilor cad în sarcina proprietarilor şi reprezintă contribuţia proprie la acest Program.

Prin acest program se finanţează:
– lucrări de reparare/refacere a sistemului de acoperire (structură acoperiş – reparaţii, înlocuiri de elemente, consolidare; ornamente de acoperiş; învelitoare – reparaţii sau înlocuire; tinichigerie – pervaze, jgheaburi, burlane sau altele);
– lucrări de reparare/refacere a zidăriilor/pereţilor exteriori;
– lucrări de reparare/refacere a finisajelor exterioare, precum tencuieli, zugrăveli, vopsitorii, placaje;
– lucrări de reparare/refacere a elementelor de plastică arhitecturală, precum brâuri, ancadramente, bosaje, profiluri şi altele asemenea;
– lucrări de reparare/refacere a elementelor exterioare funcţionale, precum balcoane, logii, bovindouri;
– lucrări de reparare/înlocuire a tâmplăriei exterioare;
– lucrări de refacere şi înlocuire a vitrinelor;
– lucrări de refacere şi înlocuire a elementelor de signalistică;
– lucrări de eliminare a igrasiei, precum şi de izolare a rosturilor.

Care sunt actele necesare pentru înscrierea în programul Primăriei Timișoara, dar și data limită până la care se pot depune dosarele aflați AICI.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente