Robu acuză PSD de diversionism: „Fuziunea PNL-PDL va avea loc!”

- Advertisement -

Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, a infirmat astăzi zvonurile lansate de liderii PSD cum că fuziunea celor două partide de dreapta, PNL și PDL, nu va mai avea loc. Potrivit liberalului, congresul PNL, cât și forul de conducere al Partidului Democrat Liberal, au supus deja proiectul la vot, iar membrii celor două grupări s-au exprimat favorabil.

„S-a vorbit despre procesul de fuziune PNL-PDL. Ba chiar am fost mirat să aflu din cercuri pesediste că procesul de fuziune nu va mai avea loc. Eu știam cu totul și cu totul altceva. Noi tocmai am avut un congres PNL unde cu doar 6 abțineri și 3 voturi împotrivă și peste 1300 de voturi pentru s-a aprobat fuziunea PNL-PDL. Nu există nici un for deasupra congresului, nimeni nu poate stopa acest proces din partea PNL, iar la PDL nu a fost încă o rezoluție, dar forurile de conducere oparativă a PDL merg mai departe pe ideea de fuziune”, a explicat Robu.

Totuși, Robu consideră că procesul va mai dura o vreme deoarece fuziunea poate fi girată doar în instanță. Termenul propus de primar este în preajma alegerilor prezindențiale din toamnă:

„Noi suntem conștienți că procesul de fuziune este anevoios pe tronsonul său juridic. Fuziunea oficială trebuie girată în instanță. Noi facem ce ține de noi, cele 2 partide, dar există o procedură cronofagă. Până la alegerile prezidențiale nu putem vorbi despre noul partid. Ne luăm toate măsurile de precauție să ne nu trezim într-o încurcătură birocratică”, este de părere edilul Timișoarei.

La final, liberalul a explicat de ce este adeptul fuziunii și nu a alianței politice. Din punctul său de vedere, fuziunile au funcționat mult mai bine în istoria postdecembristă a României în imp ce alianțele s-au destrămat ori până la alegeri ori după ele.

„De ce sunt eu partizanul fuziunii? Am constatat, făcând o analiză retrospectivă, alianțele nu au funcționat decât până la alegeri și destul de puțin după alegeri, pe de altă parte, fuziunile au funcționat fără excepție. Dacă toate alianțele au eșuat și toate fuziunile au funcționat este logic să tragem învățămintele de rigoare și să facem o fuziune între principalele partide de dreapta”, a conchis Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare