Ponta a decis data alegerilor

Date:

Cum ne-am obișnuit deja, USL decide, nu propune. După ședința de partid de duminică seară, premierul a anunțat că s-a decis la nivel de alianță USL ca euroalegerile să aibă loc duminică, 25 mai. În continuare, prim-ministrul a declarat că s-a stabilit și data prezidențialelor. Primul tur va avea loc în 2 noiembrie iar al doilea pe 16 noiembrie 2014. Data referendumul pentru Constituție nu a fost stabilită, ea va fi hotărâtă ulterior de către Parlament.

„Am decis împreună ca data alegerilor pentru Parlamentul European să fie data de 25 mai. Știți foarte bine, conform reglementărilor europene, se pot organiza alegeri oricând între 22 și 25, noi am decis că duminică este tradiția democratică românească să fie ziua de alegeri. De asemenea, în baza articolului 5, alineatul 1 din Legea privind alegerea președintelui 370/2004, care spune foarte clar că alegerile prezidențiale se organizează în luna precedentă cele în care expiră mandatul președintelui în funcție, am decis ca cele două date-turul unu și turul doi-să fie 2 noiembrie și 16 noiembrie”, a declarat Ponta conform Agerpres.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare