Partidul lui Liviu Dragnea nu va avea nicio priză feroce la bănățeni, atâta timp cât vinde pielea ursului din pădure

- Advertisement -
Adevărul e că nici celelalte partide tradiționale, gen PSD și PNL, nu o duc mai bine. Cel puțin, nu în Banat! Chiar dacă, de curând și la braț, au preluat guvernarea, aruncându-i în decor pe cei de la USR. Practic, pe scena politică locală nu se întâmplă absolut nimic notabil. Pardon, în afară de negocieri subterane pentru funcții publice și o recoltă întreagă de CV-uri, gata să fie introduse în tot ceea ce înseamnă instituții deconcentrate.

Și pentru cei care nu știu, Alianța Pentru Patrie este noul partidul politic înființat de Liviu Dragnea, lansat pe orbita opiniei publice imediat după eliberarea din închisoare a fostului președinte al PSD. În Timiș, tot pentru cei care încă nu au habar de existența acestei entități, președintele APP este omul de afaceri Costi Bleja, fondatorul mai multor companii cu capital integral românesc. Un personaj, oarecum discret, care nu a mai făcut niciodată politică și care chiar a declarat că filiala se va înconjura, cum altfel, decât de ”oameni noi care nu au mai făcut niciodată politică

Nici nu mai contează că adjunctul APP Timiș, vicepreședintele Ludovic Mardari, în toată existența sa politică, a sărit dintr-o barcă în alta, încercând din răsputeri să-și găsească locul pe nișa naționalismului patriotard: Partidul România Mare (PRM), Partidul Blocul Uniunii Naționale (BUN), Partidul Renașterea României (PRR), Partidul Ecologist Român (PER) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Ca, în final, să se oprească la Alianța Pentru Patrie (APP) a lui Liviu Dragnea. În interesul românilor, evident.

Și de această dată, motivația intrării lui Ludovic Mardari, în ecuația APP Timiș, este tot una cu iz pur românesc: ”România și interesul românilor primează în fața oricăror alte interese internaționale. Niciun străin nu trebuie să decidă pentru țara noastră. Avem obligația de a lupta pentru suveranitatea noastră ca națiune și pentru demnitatea noastră ca români. Avem datoria să păstrăm România pentru copiii și nepoții noștri. Acum, mai mult ca oricând, este nevoie de unitate. Pentru acest lucru voi lupta umăr la umăr alături de Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu, Costi Bleja și colegii mei din APP”.

Dincolo de prezentări, ode și declarații deșănțate, cu un iz de naționalism retrograd, azi, APP Timiș este în moarte clinică. Deși abia a văzut lumina zilei! Practic, un partid inexistent pe scena locală care, dacă o ține tot așa, va avea o soartă mult mai cruntă decât a PNȚCD. Și motivele vizibilității extrem de reduse a filialei bănățene sunt foarte bine conturate. În primul rând, strategia de recrutare a noilor membri de partid a început cu stângul: nu poți să trimiți pe post de căutători de talente o serie de personaje care nu mai au nimic în comun cu prezentul, nu mai simt pulsul și, mai mult decât orice, nu au demonstrat niciodată că au vreun simț politic deosebit sau că sunt vreun soi de magnet care mobilizează masele populare.

În altă ordine de idei, ”oamenii noi”, pe care Alianța Pentru Patrie Timiș vrea să-i atragă în acest nou proiect politic de stânga, sunt căutați strict în pepinierele Partidului Social Democrat și a fostului PRM. Și doar acolo! De parcă n-ar mai exista alte soluții! Partea tristă e că mulți dintre  cei care au cochetat și încă mai semnalizează înspre APP-ul lui Liviu Dragnea sunt doar niște pseudo-politicieni, cu regret – doar de mâna a treia și a patra, care vor să facă o schimbare de decor, motivați doar de beneficii pe termen scurt și doar pentru un pic de vizibilitate. Un soi de impresii că sunt la masa de joc la care se iau deciziile locale. Când, de fapt, e exact invers!

Și totuși partea cea mai tristă nu constă în mișcările browniene ale Alianței Pentru Patrie Timiș. Ci în faptul că, deși filiala e în plină construcție, sunt oameni care continuă să vândă naivilor același produs tradițional, pe care-l comercializează de-o viață întreagă, ori de câte ori apare câte un nou proiect politic: pielea ursului din pădure! Plus, promisiuni fără niciun soi de acoperire în realitate! Așa încât ca să ajungă la toată lumea. Mai exact la toți naivii dispuși să dea pasărea din colivie pe cioara de pe gard!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare