Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieParcele de casă la ”TOMBOLĂ”, într-o comună de lângă Timișoara. Care sunt...

Parcele de casă la ”TOMBOLĂ”, într-o comună de lângă Timișoara. Care sunt condițiile de participare

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Este vorba despre un viitor cartier care cuprinde 510 locuri de case, desfășurat pe circa 60 de hectare. Din totalul de 510 plațuri, 350 de locuri vor fi alocate pentru tinerii sub 35 de ani, care fac dovada că nu mai au o altă proprietate, fie teren, fie casă și să aibă domiciliul în comuna Giarmata. ”De data aceasta nu are legătură cu alegerile, eu sunt la jumătatea mandatului și nu are cum să mă acuze cineva că are conotații electorale” a specificat, de la bun-început, Virgil Bunescu, primarul comunei timișene.

Edilul ne-a explicat și care este ”sistemul” după care funcționează ”tombola”. ”Pentru că au fost cazuri în care mai multe persoane și-au dorit aceleași locuri, am organizat o tragere la sorți. Într-o urnă am introdus toate cele 350 de CF-uri, în baza unui tabel în funcție de data la care au fost depuse cererile, în ordinea lor și acum vin în fiecare joi și vineri, până la 1 noiembrie, cei care au dosarul aprobat, trag la sorți și primesc locul pe care-l scoate fiecare din urnă” ne-a povestit Bunescu.

”Prin această metodă evităm orice fel de discuție: că unul a primit locul aproape de șosea, altul nu știu pe unde și așa mai departe. Acum au trei ani la dispoziție să-și ridice casele, iar când sunt gata, pot solicita să-și achiziționeze terenul, dacă doresc” ne-a explicat primarul Virgil Bunescu (PSD). Un alt social-democrat, deputatul Cătălin Tiuch, este proaspătul ”câștigător” al unui astfel de teren. ”Astăzi și-a tras biletul chiar domnul deputat Cătălin Tiuch. Toate locurile sunt frumoase, iar terenul variază între 550 și 650 de metri pătrați. Am alocat deja din bugetul local fonduri pentru construirea drumurilor de piatră în acest nou cartier, iar mai apoi vor fi introduse și celelate utilități pentru că mai avem proiectele de apă și de curent electric. Canalizarea face parte dintr-un proiect Aquatim care demarează în 2016. O să vedeți peste un an care este evoluția și se vor face toate cele necesare, în funcție de asta” a încheiat Bunescu.

”După ce mi-a fost validat dosarul, am fost invitat la Căminul Cultural, cu o declarație pe propria răspundere cum că nu am avut niciun teren și cu copia de pe buletin, unde am găsit urna cu numerele aferente parcelelor. E ca la loz în plic”, glumește Tiuch, care ne-a confirmat ”sistemul” de la Giarmata.

”Există un termen în care trebuie să te gândești dacă îți place parcela și vrei să o păstrezi sau nu, iar dacă nu, poți să o schimbi cu altcineva din același viitor cartier. Am fost chiar azi și mi-am tras lozul. E chiar interesant ceea ce face primarul de acolo, în condițiile în care, prin această metodă, nu poate fi tras la răspundere nimeni, cum că s-au făcut diferite favoritisme” a mai spus deputatul social-democrat.

Locația acestor parcele destinate locuințelor este situată chiar pe marginea drumului județean care trece pe lângă comuna timișeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Partidul lui Liviu Dragnea nu va avea nicio priză feroce la bănățeni, atâta timp cât vinde pielea ursului din pădure

Adevărul e că nici celelalte partide tradiționale, gen PSD și PNL, nu o duc...

PSD, împotriva inițiativei conducerii Spitalului Municipal de a obliga personalul medical să poarte dispozitive de supraveghere la locul de muncă

Partidul Social Democrat se declară revoltat de inițiativa conducerii Spitalului Municipal din Timişoara de...

Reevaluare tovărășească! Cum a ajuns PSD de la ”dușman” la ”adversar”, după trântirea moțiunii de cenzură

De departe, în ultimele două luni, cea mai mare activistă politică, atât în războiul...