Parcele de casă la ”TOMBOLĂ”, într-o comună de lângă Timișoara. Care sunt condițiile de participare

- Advertisement -

Este vorba despre un viitor cartier care cuprinde 510 locuri de case, desfășurat pe circa 60 de hectare. Din totalul de 510 plațuri, 350 de locuri vor fi alocate pentru tinerii sub 35 de ani, care fac dovada că nu mai au o altă proprietate, fie teren, fie casă și să aibă domiciliul în comuna Giarmata. ”De data aceasta nu are legătură cu alegerile, eu sunt la jumătatea mandatului și nu are cum să mă acuze cineva că are conotații electorale” a specificat, de la bun-început, Virgil Bunescu, primarul comunei timișene.

Edilul ne-a explicat și care este ”sistemul” după care funcționează ”tombola”. ”Pentru că au fost cazuri în care mai multe persoane și-au dorit aceleași locuri, am organizat o tragere la sorți. Într-o urnă am introdus toate cele 350 de CF-uri, în baza unui tabel în funcție de data la care au fost depuse cererile, în ordinea lor și acum vin în fiecare joi și vineri, până la 1 noiembrie, cei care au dosarul aprobat, trag la sorți și primesc locul pe care-l scoate fiecare din urnă” ne-a povestit Bunescu.

”Prin această metodă evităm orice fel de discuție: că unul a primit locul aproape de șosea, altul nu știu pe unde și așa mai departe. Acum au trei ani la dispoziție să-și ridice casele, iar când sunt gata, pot solicita să-și achiziționeze terenul, dacă doresc” ne-a explicat primarul Virgil Bunescu (PSD). Un alt social-democrat, deputatul Cătălin Tiuch, este proaspătul ”câștigător” al unui astfel de teren. ”Astăzi și-a tras biletul chiar domnul deputat Cătălin Tiuch. Toate locurile sunt frumoase, iar terenul variază între 550 și 650 de metri pătrați. Am alocat deja din bugetul local fonduri pentru construirea drumurilor de piatră în acest nou cartier, iar mai apoi vor fi introduse și celelate utilități pentru că mai avem proiectele de apă și de curent electric. Canalizarea face parte dintr-un proiect Aquatim care demarează în 2016. O să vedeți peste un an care este evoluția și se vor face toate cele necesare, în funcție de asta” a încheiat Bunescu.

”După ce mi-a fost validat dosarul, am fost invitat la Căminul Cultural, cu o declarație pe propria răspundere cum că nu am avut niciun teren și cu copia de pe buletin, unde am găsit urna cu numerele aferente parcelelor. E ca la loz în plic”, glumește Tiuch, care ne-a confirmat ”sistemul” de la Giarmata.

”Există un termen în care trebuie să te gândești dacă îți place parcela și vrei să o păstrezi sau nu, iar dacă nu, poți să o schimbi cu altcineva din același viitor cartier. Am fost chiar azi și mi-am tras lozul. E chiar interesant ceea ce face primarul de acolo, în condițiile în care, prin această metodă, nu poate fi tras la răspundere nimeni, cum că s-au făcut diferite favoritisme” a mai spus deputatul social-democrat.

Locația acestor parcele destinate locuințelor este situată chiar pe marginea drumului județean care trece pe lângă comuna timișeană.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img