Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

OFICIAL PSD a retras sprijinul politic guvernului condus de timişoreanul Sorin Grindeanu. Ce declară Liviu Dragnea

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
3.4 ° C
4.1 °
2.9 °
71 %
5.7kmh
0 %
joi
8 °
vin
17 °
sâm
16 °
Dum
7 °
lun
2 °

Soarta guvernului condus de timişoreanul Sorin Grindeanu a fost tranşată, în această seară, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv al PSD, şedinţă care a durat şase ore! ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru guvernul condus de Sorin Grindeanu, miniştrii formaţiunii prezentându-şi demisia. Conform informaţiilor pe surse din şedinţa CEx, Grindeanu i-a cerut preşedintelui PSD Liviu Dragnea să demisioneze, ca fiind şi el direct responsabil pentru eşecul implementării programului de guvernare, prin numirea mai multor miniştri. Grindeanu şi-ar fi exprimat disponibilitatea de a renunţa la funcţia de prim-ministru, cu condiţia ca preşedintele Iohannis să numească un nou guvern PSD. Acesta a subliniat şi că nu a văzut până în şedinţa CEx rezultatele evaluării miniştrilor din subordinea sa.

Informaţia că Grindeanu a anunţat că va demisiona a fost confirmată de liderul PSD Liviu Dragnea care a susţinut o conferinţă de presă, în jurul orei 22:15, alături de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. PSD i-a retras sprijinul politic premierului Grindeanu şi toţi miniştri care au refuzat să demisioneze din cabinet au fost ameninţaţi cu excluderea din partid, la fel ca şi cei care ar urma să facă parte din nou cabinet condus de Grindeanu, dacă acesta decide să nu demisioneze. Detalii legate de evaluarea privind implementarea programului de guvernare puteţi citi pe ştiripesurse.

Declaraţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea

„O ședință a CEX în care am făcut evaluarea stadiului implementării programului de guvernare. Am anunțat-o în ianuarie anul acesta, după instalarea guvernului. Exista varianta unei evaluări superficiale, în care lucrurile care nu merge să fie ascunse, sau să spunem adevărul, indiferent cât ar fi fost de crud. Nu am avut ca obiectiv anumite persoane, să fie promovate sau demise. E o acțiune în premieră, când un partid are curajul să facă radiografia primelor 6 luni de guvernare. Ceea ce s-a întâmplat în anii trecuți au fost păstrate guverne care au ruinat țara. Mai important decât un joc politic, e important ca această țară să beneficieze de un program votat masiv de români. Direcția e bună, dar ritmul de implementare e scăzut.Avem capacitatea de a stabili care e prioritatea pentru a recupera și să facem și schimbările necesare. Analizând acest document, colegii au tras concluzia, alături de mine, că o parte din membrii Guvernului nu au luat în serios programul de guvernare, din nefericire nu o parte mică, ci una mare. Nu au stabilit relații între ei, cu premierul, nu a fost o abordare strategică. Multe programe au fost tratate la și altele„, a spus Liviu Dragnea în cadrul declaraţiei de presă de după şedinţa CEX, conform ştiripesurse.ro.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare