Nu ajunge un şantier, mai trebuie unul. Robu vrea încă un pasaj subteran

Date:

Proiectul PDL prevede prelungirea zonei pietonale Corso până la canalul Bega, astfel încât zona din Catedrala Mitropolitană să devină pietonală. De asemenea, se doreşte amenajarea unei noi străzi în zona din spatele lăcaşului de cult spre Bega, unde vor fi ridicate parcări noi iar una dintre variantele propuse prevede ca linia de tramvai din vecinătate să taie Parcul Central spre zona de intersecţie de la Spitalul de Copii.

Edilul oraşului, Nicolae Robu, nu este de acord cu aceste idei deoarece ar presupune distrugerea parcurilor Timisoarei. „Am respins acest proiect pentru că nu pot accepta pentru nimic în lume distrugerea parcurilor Timişoarei, iar proiectul ar provoca cel puţin două distrugeri grosolane, pe care, sunt convins, timişorenii, ca şi mine, nu le-ar tolera niciodată. Este vorba, pe de o parte, de distrugerea Parcului Central prin traversarea lui de linia de tramvai, cu tot ce acest lucru şi traficul în sine ar comporta, iar, pe de altă parte, de distrugerea unei bune părti din Parcul Catedralei, precum şi a farmecului malului drept al Begăi şi, mai mult, a sinergiei celor două maluri în zona respectivă, prin realizarea unei artere auto (splai) între Podul Catedralei şi Podul Pieţei Maria”, a declarat primarul timişorean.

În schimb, el merge tot pe ideea sa cu pasaj subteran ( să fie peste tot! ). Un proiect estimat la 4-5 milioane de euro, realizarea unui nou pasaj rutier, astfel încât traficul să nu se mai desfăşoare prin faţa catedralei iar actualele linii de tramvai să fie desfintate. O nouă linie de tramvai urmând să fie construită pe bulevardul Republicii, pe bucata de drum dintre Spitalul de Copii şi Gara de Nord.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare