Agenții de la ”Michelangelo”, bătaia de joc a conducerii Poliției Locale! ITM Timiș vede ILEGALITATEA? FOTO

- Advertisement -

În urmă cu doi ani primarul Timișoarei, Nicolae Robu, dădea ordin ca polițiștii locali să păzească palmierii de pe Bulevardul I.C. Brătianu. Anul trecut, același Robu dădea un alt ordin prin care tot polițiștii locali erau obligați să păzească Podul Michelangelo de tot felul de ”specimene” care-și găsesc să scormonească prin jardiniere sau să le arunce cu totul în Bega. Cum vandalii și nesimțiții care scriu pe pereți tot felul de inscripții care numai artă nu se numește, nu au dispărut dintre noi, cea mai nouă ”adunare” s-a dat după inaugurarea pasajului subteran din Piața Leonardo da Vinci, sau cum le place unora: ”Subpasajul Michelangelo” (deși termenul ”subpasaj” nu există în DEX, și nici Podul sau strada Michelangelo n-au nicio treabă cu localizarea pasajului subteran). Ei bine, de la finele săptămânii trecute, polițiștii locali păzesc non-stop ”regiunea”. Aceștia sunt repartizați astfel: DOI la un capăt de pasaj, DOI la alt capăt de pasaj, DOI în interiorul acestuia. În zona amintită mai patrulează DOI polițiști locali îmbrăcați CIVIL (unul în zona BRD și mai unul în zona opusă) și încă un ”guard” al aceleiași instituții, care ”păzește” jardinierele de pe Podul Michelangelo. Cu alte cuvinte NOUĂ polițiști locali păzesc CE?

Toți cei nouă polițiști locali stau acolo fără a avea acces la o TOALETĂ!!! Asta și pentru că administrația Robu a decis eliminarea toaletelor ecologice cumpărate cu milioane de lei de vechea administrație și amplasate în toate parcurile și locurile publice din Timișoara. Oamenii angajați de Primăria Timișoara nu au voie să-și părăsească posturile nici măcar pentru a se ”ușura”, și nici pentru a-și cumpăra de mâncare, până când nu sunt schimbați de colegii lor. Oare Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș nu are nimic de obiectat față de această situație? Toate acestea în condițiile în care Poliția Locală Timișoara are doar circa 100 de agenți de ordine publică, ceea ce înseamnă că zece procente din efective păzesc zona Michelangelo. Mai interesant ar fi că zilele trecute, inclusiv polițiști de la Biroul Comerț, au fost trimiși să ”păzească” pasajul rutier.

Culmea este că agenților li s-a cerut de către conducerea instituției, care a primit ordine direct de la primarul Nicolae Robu, să nu stea la vedere. pentru ca presa să nu creeze ”circ”. Toate acestea se întâmplă în timp ce pe raza orașului au loc zeci de infracțiuni zilnic, dar cine să se mai ocupe și de infracționalitatea urbei de pe Bega, dacă polițiștii locali sunt ”paznici” la obiective? În calitate de nespecialiști, ne permitem și noi să întrebăm Primăria, nu era mai facilă instalarea unui sistem de supraveghere video a zonei amintite și contractarea unei societăți private de pază, care să intervină imediat în cazul în care pe imaginile video transmise spre un dispecerat apăreau personaje ”dubioase”? Nu e normal ca agenții de ordine publică să păzească ”spatele” timișorenilor și nu niște pereți sau flori? Ca o completare, domnul Robu ar trebui să știe că pasajul subteran nu poate fi tăiat asemenea palmierilor, pomi păziți pe timp de noapte și acum de polițiștii locali, care sunt trimiși să patruleze pe biciclete, ca nu cumva să adoarmă în post, așa cum s-a întâmplat anul trecut, când în puterea nopții au fost ”decapitați” nouă palmieri, iar în două ore au fost montați deja alții, totul fiind făcut în cea mai mare liniște, departe de ochii presei, dar sub nervii întinși la maxim ai primarului Nicolae Robu și a conducătorului Poliției Locale, Dorel Cojan, un om al legii care de când a preluat conducerea instituției a dus-o la un haos generalizat. E foarte adevărat că și o parte dintre agenții Poliției Locale nu-și fac treaba, aceștia fiind inexistenți în Piața Victoriei, sau pe ”pietonala” Mărășești. De cele mai multe ori polițiștii dorm în autospeciale fie pe strada V.V. Delamarina, fie prin parcările centrale cu plată, mai ales atunci când sunt scandaluri la un local din vecinătatea CCIAT.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img