Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Gulliverul PDL în Ţara piticilor de dreapta, PNTCD, Forţa Civică şi Noua Republică

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
22.9 ° C
24.1 °
21.7 °
42 %
4.1kmh
0 %
mar
24 °
mie
25 °
joi
23 °
vin
23 °
sâm
22 °

În ultimele săptămâni ni se serveşte o poveste frumoasă, despre o dreaptă nouă, care să fie o alternativă la USL. Foarte frumos pe hârtie. Dar hai să vedem concret ce înseamnă ARD în Timiş. A nu ştiţi ce e ARD? Alianţa România Dreaptă, un PDL cu altă pălărie, care se revendică din creştin-democraţia lui Coposu şi Raţiu.

PNTCD este unul din piticii din ţara lui Gulliver PDL. Pitic care a fost la înălţimea lui Gulliver în 1996, dar care s-a transformat în pitic brusc după ce a naufragiat în 2000. Gulliver s-a menţinut pe linia de plutire în mod paradoxal. Hei dar dacă ne rezumăm strict la Timiş, şi mai ales la Timişoara, PNTCD este un pitic ceva mai special, cam de înălţimea lui Gulliver PDL. De aceea ţărăniştii joacă tare în negocierile cu PDL. Ştiu că Orza poate aduce voturi, şi de aceea PDL îl vrea candidat. Dar ca să fie totul frumos pentru Gulliver s-au gândit să-l facă senatORZA. Pe hârtie. Căci e greu de crezut că PDL, pardon ARD va lua mai mult de două mandate de senator. A şi unul era al bulldogului Blaga. Aşa că PNTCD vrea 3 colegii de deputaţi, dar s-ar mulţumi cu două. Negocierile continuă, însă până acum Gulliver se uită la PNTCD tot ca la un pitic şi în Timiş, deşi are cam 1500 de membri şi a obţinut un scor decent la locale, în condiţiile în care Ciuhandu s-a retras din viaţa publică.

Dacă am văzut cum stăm cu piticul PNTCD, trecem la deja minusculul Forţa Civică. Cine este Forţa Civică. A da. Este nimeni altul decât partidul lui MRU. Cum cine e MRU? Cel care va coaliza dreapta în jurul său. Forţa Civică nu e prea pretenţioasă. Vrea două colegii de deputat. Propune pe deja celebrii Teodor Mihăeş şi Laurenţiu Ştefănescu (am dat search pe google, pentru liniştea purtătorului de cuvânt şi rămân la părerea pentru care am fost muştruluit, ca politicieni pentru mine sunt necunoscuţi) şi un program interesant de fiscalizare, care mi se pare luat cu arcanul de la un anume Gabriel Biriş. Na ce să zic sună frumos. La întrebarea de ce cu PDL, liderii au răspuns sec. „Că ei au infrastructură şi filiale. Noi avem 100 membri şi aproximativ 1000 de simpatizanţi”. Este clar că dacă îşi vor deschide săptămâna viitoare filială şa Sânnicolau în prezenţa lui MRU vor deveni şi ei un mic Gulliver. Sau nu?

În fine ajungem la cel de-al treilea pitic al ARD şi anume Noua Republică. Vai, Noua Republică nu este partid, dar sună bine. Licerul filialei din Timişoara se laudă cu cei 40 de membri din Timiş şi propune chiar şi un nume în persoana lui George Mihoc. sincer mă îndoiesc că înafară de Mihai Neamţu ar exista vreo şansă ca cineva din cuibul acesta de legionari să candideze.

Să tragem linie şi să concluzionăm. Patru parteneri, unul fără statut de partid şi cu 40 de membri, altul, partid tânăr cu 100 membri, altul partid istoric, cu omul providenţial pe liste şi Gulliver PDL, cel care are infrastructura şi grosul candidaţilor. Bănuiesc că şi banii necesari. Însă şi în PDL sunt ceva tensiuni, din cei 14 de pe listă urmând ca unii să nu prindă locuri pe liste. De asemenea şi Dugulescu şi Draghicescu se doresc printre candidaţi şi au făcut demersuri la Bucureşti în acest sens.

Dacă am şi concluzionat vă invit să vedeţi ce ne-a declarat fostul ministru de externe Teodor Baconschi vizavi de ARD şi viitorul dreptei româneşti.

O.T.

[jwplayer mediaid=”5523″]

imagine Răzvan Dobrică

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare