”Aeroportul” a pus sechestru pe averile ”capilor” PDL Timiș, Ostaficiuc, Sămărtinean și Popoviciu. Vezi ce prejudiciu au creat

- Advertisement -

Mai marii flilialei Timiș a Partidului Democrat Liberal, Ostaficiuc, Sămărtinean și Popoviciu, urmăriți penal în dosarul ”Aeroportul”, instrumentat de Direcția Națională Anticorupție Timișoara, s-au trezit cu sechestru pe o parte din averi. Procurorii au de recuperat de la cei trei inculpați un prejudiciu de aproape un sfert de milion de lei,

Conform rechizitoriului dosarului ”Aeroportul”, în perioada în care Cornel Sămărtinean ar fi ocupat funcția de director al Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” Timișoara, acesta ar fi făcut abuz în serviciu în formă continuată, fiind și în conflict de interese, în timp ce Ostaficiuc, care ocupa atunci funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, alături de Alin Popoviciu, actualmente deputați amândoi, dar la vremea resepectivă administratori ai unor firme, sunt acuzați de instigare la abuz în serviciu.

Potrivit lui Tamaș Schiffbeck, procurorul-șef al Serviciului Teritorial Timișoara din cadrul DNA, nu va fi pus sechestru pe toată averea celor trei inculpați, ci numai pe o parte din a fiecăruia, astfel încât să fie recuperat prejudiciul creat de democrat-liberali.

”Concret, suspecţii Popoviciu Alin Augustin Florin şi Ostaficiuc Constantin, în scopul obţinerii de beneficii materiale în cuantum de aproximativ 4.000 euro/lună, l-au determinat pe fostul director al Aeroportului Internațional Timișoara să declanşeze procedura de închiriere a spaţiilor comerciale din incinta aeroportului. Această procedură viza impunerea pentru foştii chiriaşi a unor condiţii care să-i determine să renunţe la închirierea pe mai departe a acelor spaţii și astfel, inclusiv prin vicierea procedurii de organizare a licitaţiei, spaţiile comerciale urmau să fie preluate de firma controlată prin interpuşi de către cei doi suspecţi. De asemenea, această societate comercială urma să plătească o chirie mult diminuată faţă de foştii chiriaşi şi faţă de plafonul minim stabilit de Consiliul de Administraţie al A.I.T.” se arată în rechiztoriul întocmit de procurori.

De menționat este faptul că din același dosar mai fac parte și Florin Mezin, director comercial al A.I.T., la momentul producerii faptelor penaler, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar și George Tiberiu Penescu şi Lucian Blaga, administratori ai unor societăţi comerciale, urmăriți pentru infracţiunea de mărturie mincinoasă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img