Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Petiţie online: timişorenii îi cer primarului să renunţe la fântâna de 2 milioane de euro din Parcul Botanic

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

O fântână cu jocuri de lumini în valore de 2.000.000 de euro este obiectivul pe care primarul Timişoarei, Nicolae Robu, vrea să îl amenajeze în capitala pentru a creşte atractivitatea oraşului. Conform planului anunţat iniţial de primar, fântâna ar fi trebuit să fie amenajată pe Bega, însă, din cauză că nivelul apei este extrem de scăzut, locaţia a fost schimbată, fântâna urmând să fie construită în Parcul Botanic. Pe internet a apărut deja o petiţie online prin care iniţiatorii atenţionează că Timişoara are prea puţin spaţiu verde pe cap de locuitor şi că distrugerea unei bune suprafeţe din parc nu este o idee bună.

„Lucrările necesare construrii unei fântâni presupun spargerea și distrugerea parcului pe zone mai extinse deoarece va fi necesară racordarea la utilități, precum și amplasarea unui bazin parțial îngropat de 30×60 m.
Aceste lucrări precum și necesitatea depozitării materialelor de construcții pe sit, va duce la distrugerea ireversibilă a vegetației.

-Fântânile arteziene au o durată de funcționare limitată la sezonul cald, în restul anului find secate.
Considerăm că aceste fântâni își au rolul lor benefic în cadrul unui oraș, și anume de a umidifica aerul în timpul sezonului cald când aerul este mai uscat, fiind potrivite în mod special în piețe și piațete unde predomina betonul sau pavajul. În cadrul unui parc botanic, o fântână arteziană vine că o intervenție artificială și nespecifică locului, fiind în ultima instanță redundantă în condițiile în care un parc este un biomecanism autosuficient”,
se arată în petiţia postată pe internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...