Lucrări semnate de celebrul Picasso, la Muzeul de Artă din Timișoara

- Advertisement -

Vești bune pentru amatorii de pictură! Muzeul de Artă din Timișoara găzduiește o expoziție cu lucrări realizate de celebrul pictor Picasso.

Lucrările celebrului pictor au ajuns și în orașul de pe Bega și pot fi admirate de timișoreni la Muzeul de Artă.

„În data de 2 noiembrie 1945, Pablo Picasso a intrat în atelierul tipografic al fraților Mourlot din Paris. A adus niște desene și i-a cerut lui Fernand Mourlot să le transforme în litografii. Cel care le-a intermediat întâlnirea a fost pictorul și graficianul Georges Braque. Fernand Mourlot era cel mai bun litograf din Paris, lucrând pentru Henri Matisse, Marc Chagall și Joan Miro. În următoarele luni, Picasso a petrecut zile întregi în atelierul Mourlot discutând și luând decizii asupra metodelor de lucru. În timpul celui de-al doilea război mondial, Picasso a rămas în Paris. Din acea perioadă datează numeroase capodopere grafice, precum Les Menines et la vie și Toros y Toreros”, au transmis reprezentanții Muzeului de Artă Timișoara.

Expoziția din cadrul Muzeului de Artă Timișoara prezintă un fragment din opera acestui genial artist. Ea include ciclul de lucrări Les menines et la vie, o interpretare a picturii lui Diego Velasquez, pictură pe care Picasso a admirat-o încă la vârsta de 13 ani, atunci când vizitase pentru întîia oară Muzeul Prado din Madrid. Cele 58 de lucrări din seria Les Menines et la vie exprimă lupta personală a lui Picasso cu idolul său în intenția de a-l egala, mai explică reprezentanții muzeului.

Expoziția cuprinde și o serie de fotografii ce îl reprezintă pe artist în diverse ipostaze.

Celebru pictor a creat de-a lungul vieții 50.000 de opere de artă: pictură, grafică, ceramică, sculptură. Marele artist a exprimat mai bine ca oricare altul starea de spirit a umanității în secolul al XX-lea.

Expoziția rămâne deschisă până în 15 septembrie, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.30.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare