Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăContinuă lupta pentru majoritate în Consiliul Județean Timiș. Robu l-ar vrea pe...

Continuă lupta pentru majoritate în Consiliul Județean Timiș. Robu l-ar vrea pe Bojin președinte

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Lupta pentru putere în cadrul Consiliului Județean Timiș continuă, iar în dorința de a controla județul, liderii partidelor sunt dispuși să facă aproape orice. Este cazul lui Nicolae Robu, care înainte de alegeri îl considera incompetent pe Titu Bojin, iar acum, pentru a a avea vot majoritar în CJ Timiș. îl vede numai bun de președinte.

În urmă cu câteva luni, Nicolae Robu nu avea decât critici la adresa lui Titu Bojin, pe care l-a considerat incompetent pentru că a pierdut proiectele pe fonduri europene. După alegeri, în urma cărora PNL a obținut doar 14 mandate de consilieri, Robu, copreședintele PNL, s-a răzgândit. Titu Bojin ar fi bun și de președinte, în detrimentul lui Popoviciu, candidatul liberalilor, doar să se alieze cu PNL pentru a obține majoritatea la Consiliul Județean Timiș.

„Da, noi nu am avut conflicte majore. Hai să dăm filmul înapoi. Poate rămâne ca ipoteză de lucru până în ziua validării (n.r. – Varianta ca Titu Bojin să fie președinte al CJ Timiș, cu sprijinul PNL), putem face orice alianţă”, a declarat, vineri, Nicolae Robu.

Declarațiile copreședintelui PNL vin însă cam târziu, la o zi după ce PSD a anunțat că a încheiat deja un pact cu UNPR, conform căruia președintele CJ Timiș va fi dat de social-democrați, cel mai probabil Sorin Grindeanu, iar cei doi vicepreședinți, de UNPR, cel mai probabil Titu Bojin și Viorel Matei.

Poate ceva mai realist și onest prezintă situația în urma alegerilor copreședintele PNL, Dan Popa, care recunoaște că… încurcate sunt căile politicii, iar cei care o practică sunt „obligați” să facă „prostituţie intelectualo-politică”. Totul pentru putere.

„Ştiţi cum facem noi, în politică, încercăm să speculăm fiecare combinaţie. Vă daţi seama că dacă noi sau PSD am fi câştigat detaşat, având majoritate, era altceva. În momentul în care celelalte partide, respectiv PMP, UNPR şi ALDE au unul sau două voturi, asta este de fapt situaţia într-o ţară în care orice partid mic, profitând de prezenţa mică la vot, și-a găsit un culoar de votanți şi a câștigat două poziții. Astfel să ajungi cu doi consilieri în consiliu şi încurci pe toată lumea.

Nici ei nu se simt bine așa. Aţi observat că în formula prezentată, UNPR are doi vicepreşedinţi, cu trei consilieri (n.r. în urma negocierilor dintre PSD și UNPR). Dacă erau trei posturi, poate aveau trei vicepreşedinţi. Aceasta este nevoia de a guverna a celor din PSD, probabil că dacă eram în locul lor, făceam la fel.

Aceasta este partea urâtă a politicii, în care tu ai muncit şi ai scos 14 sau 16 consilieri. Nu pot să invidiez echipa lui Grindeanu pentru că a scos 16 consilieri, uitați în ce situație a ajuns. Nu aş spune că este prostituţie intelectualo-politică, dar eşti obligat să cedezi”, a explicat situația copreședintele PNL Timiş, Dan Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca la Dudeștii Noi! Șeful de cabinet al CJ Timiș stă în capul mesei lui Alin Nica, alături de pseudo-interlopul Cristian Birlic de la...

Cu siguranță, azi, revista Cancan a dat lovitura de grație președintelui CJ Timiș, liberalul...