Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Continuă lupta pentru majoritate în Consiliul Județean Timiș. Robu l-ar vrea pe Bojin președinte

- Advertisement -

Lupta pentru putere în cadrul Consiliului Județean Timiș continuă, iar în dorința de a controla județul, liderii partidelor sunt dispuși să facă aproape orice. Este cazul lui Nicolae Robu, care înainte de alegeri îl considera incompetent pe Titu Bojin, iar acum, pentru a a avea vot majoritar în CJ Timiș. îl vede numai bun de președinte.

În urmă cu câteva luni, Nicolae Robu nu avea decât critici la adresa lui Titu Bojin, pe care l-a considerat incompetent pentru că a pierdut proiectele pe fonduri europene. După alegeri, în urma cărora PNL a obținut doar 14 mandate de consilieri, Robu, copreședintele PNL, s-a răzgândit. Titu Bojin ar fi bun și de președinte, în detrimentul lui Popoviciu, candidatul liberalilor, doar să se alieze cu PNL pentru a obține majoritatea la Consiliul Județean Timiș.

„Da, noi nu am avut conflicte majore. Hai să dăm filmul înapoi. Poate rămâne ca ipoteză de lucru până în ziua validării (n.r. – Varianta ca Titu Bojin să fie președinte al CJ Timiș, cu sprijinul PNL), putem face orice alianţă”, a declarat, vineri, Nicolae Robu.

Declarațiile copreședintelui PNL vin însă cam târziu, la o zi după ce PSD a anunțat că a încheiat deja un pact cu UNPR, conform căruia președintele CJ Timiș va fi dat de social-democrați, cel mai probabil Sorin Grindeanu, iar cei doi vicepreședinți, de UNPR, cel mai probabil Titu Bojin și Viorel Matei.

Poate ceva mai realist și onest prezintă situația în urma alegerilor copreședintele PNL, Dan Popa, care recunoaște că… încurcate sunt căile politicii, iar cei care o practică sunt „obligați” să facă „prostituţie intelectualo-politică”. Totul pentru putere.

„Ştiţi cum facem noi, în politică, încercăm să speculăm fiecare combinaţie. Vă daţi seama că dacă noi sau PSD am fi câştigat detaşat, având majoritate, era altceva. În momentul în care celelalte partide, respectiv PMP, UNPR şi ALDE au unul sau două voturi, asta este de fapt situaţia într-o ţară în care orice partid mic, profitând de prezenţa mică la vot, și-a găsit un culoar de votanți şi a câștigat două poziții. Astfel să ajungi cu doi consilieri în consiliu şi încurci pe toată lumea.

Nici ei nu se simt bine așa. Aţi observat că în formula prezentată, UNPR are doi vicepreşedinţi, cu trei consilieri (n.r. în urma negocierilor dintre PSD și UNPR). Dacă erau trei posturi, poate aveau trei vicepreşedinţi. Aceasta este nevoia de a guverna a celor din PSD, probabil că dacă eram în locul lor, făceam la fel.

Aceasta este partea urâtă a politicii, în care tu ai muncit şi ai scos 14 sau 16 consilieri. Nu pot să invidiez echipa lui Grindeanu pentru că a scos 16 consilieri, uitați în ce situație a ajuns. Nu aş spune că este prostituţie intelectualo-politică, dar eşti obligat să cedezi”, a explicat situația copreședintele PNL Timiş, Dan Popa.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore