Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

De vis! Revoluția administrativă a Consiliului Județean Timiș a început cu bibliorafturile și energia electrică din toaletele instituției publice

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Din capul locului, ca să nu mai existe niciun fel de discuții pe orizontala administrației bănățene, în special în zona celor care se ocupă de strânsul scamelor de pe sacourile președintelui Consiliului Județean Timiș, facem precizarea că ideea genială, de a ocupa timpul funcționarilor publici cu tot soiul de chestiuni mărunte, fără niciun efect palpabil, doar de dragul unei activități prietenoase cu mediul înconjurător, nu-i aparține liderului suprem Alin Nica.

Că doar de aia s-a înconjurat de specialiști, consilieri și profesioniști! Și unul dintre ei e Marian Vasile – un personaj de bun augur pe care președintele CJT l-a girat cu două mâini când l-a uns în funcția de administrator public al județului Timiș, de-a șocat toată filiala PNL Timiș. Înainte de toate, veșnica tânără speranță a administrației publice bănățene a fost liberal de soi și om de încredere al fostului primar Nicolae Robu, care l-a și girat în funcția de vicepreședinte al CJ Timiș, în mandatul pesedistului Titu Bojin.

După care, Marian Vasile a plecat și s-a înscris în ”Plus”, în noiembrie 2019, în ideea că poate contribui ”la o construcție nouă, sănătoasă, competentă și transparentă”. Și, evident, ca să-i demonstreze lui Robu că a greșit când l-a aruncat ca pe o măsea stricată, ca urmare a unei reevaluări! Cert e că dragostea față de progresismul ”oamenilor noi” a ținut la Marian Vasile vreo două luni căci, pe 21 februarie 2020, acesta și-a anunțat demisia din partidul liliputan al fostului premier Dacian Cioloș. Motivul e simplu: nu a fost desemnat candidatul alianței USR-PLUS pentru funcția de primar al Timișoarei!

Așa că, dus a fost! Și din mers le-a sugerat foștilor săi colegi că ar fi bine să-și măsoare cu grijă intențiile înainte de a-l ataca la persoană pentru gestul de a abandona barca plusiștilor. Mai exact le-a sugerat celor de la USR-PLUS ”să se abțină în a lansa discuții publice cu privire la această demisie, pentru a nu mă simți nevoit să ofer detalii suplimentare”. Frumos! Un adevărat mesaj cu tâlc, numai bun de orice politician cu apucături de pe malurile Dâmboviței. Și Marian Vasile a stat pitit până ce l-a reactivat președintele CJT Alin Nica, numindu-l în funcția de country-manager. Adică, în cea de administrator al județului Timiș.

Cum CJT a atras, deja, toate fondurile europene de pe piață, cum drumurile Banatului sunt ca-n palmă în proporție de 100%, cum există infrastructură tehinico-utilitară și educațională în toate cătunele județului și cum toți investitorii mondiali dau buzna în Timiș pentru crearea de noi locuri de muncă și văd oportunități de afaceri la fiecare intersecție de drum, administratorul-șef Marian Vasile s-a apucat, friendly, de partea de mediu. Ceea ce nu e un lucru rău!

În primă fază, în urmă cu circa un an de zile, printr-un mail intern i-a dojenit pe angajații CJT că lasă luminile aprinse prin… toaletele instituției, explicându-le funcționarilor, în același context, cât de importantă este economia de energie pentru planetă, nu numai din punct de vedere financiar. O adevărată teorie! Acum, Marian Vasile are un alt motiv de insomnie: bibliorafturile. Așa că, azi de dimineață, chiar la începutul anului, a dat buzna, din nou, în mailurile interne ale ale subalternilor săi. Mai exact, doar în cele ale ”persoanelor din conducere”.

Și, de data aceasta, “poezia” country-managerului Vasile sune așa: ”Este trist ce se întâmplă în privința bibliorafturilor, perfect refolosibile, care sunt totuși aruncate la gunoi de colegii noștri. Nu este vorba doar despre cheltuielile CJT, ci și despre a ne păsa de mediul înconjurător, care suferă tot mai mult. Iar efectele le vedem cu toții. Un biblioraft necesită resurse și energie pentru a fi produs sau distrus. Și se dezintegrează in sute de ani în sol. Am atras atenția de două ori deja în ședințele operative asupra acestui aspect, însă văd că nu există disponibilitate la unii colegi…”.

Bineînțeles, compunerea lui Marian Vasile e un pic mai lungă. Cert e că se termină, la fel, ca și avertismentul aruncat din vârful limbii foștilor colegi de la USR-PLUS: ”…dacă voi mai identifica astfel de cazuri, voi fi nevoit să iau măsuri”. Și ca un adevărat country-manager, care a făcut, deja, totul pentru județul care i-a dat un loc de muncă, un salariu frumușel la stat și o funcție pe măsura pregătirii sale profesionale, proaspătul liberal a mai decretat, în aceeași corespondență internă avută cu ”persoane din conducere”, evident, că măsurile punitive din cazul bibliorafturilor se vor aplica și pentru…alte resurse refolosibile.

- Advertisement -
Marta Stirbey
Marta Stirbey
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. Are totala dreptate ca nu bibliorafturile trebuie aruncate (lucru care se constituie intr-o adevarata risipa), pe el ar trebuii sa il arunce la tomberon, fiindca e total inutil, doar consuma si nu mai poate fi reciclat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore