Ca la Dudeștii Noi! Șeful de cabinet al CJ Timiș stă în capul mesei lui Alin Nica, alături de pseudo-interlopul Cristian Birlic de la Pădureni-Șag

- Advertisement -
Cu siguranță, azi, revista Cancan a dat lovitura de grație președintelui CJ Timiș, liberalul Alin Nica. Și nu a dat-o oricum, ci cu poze și, probabil, vor mai urma, așa cum promite ziarul național, și conversații incendiare, de pe platforma Whatsapp, dintre protagoniștii combinației aeroportuare. O combinație despre care, de la bun început, imediat după anunțul triumfalist al liderului administrației județene, toți inițiații au știut că e o mare țeapă și o poveste doar de imagine. Un bluf, absolut irealizabil: o investiție privată arabă, lângă un aeroport de suport al NATO și pe un teren care aparține Ministerului Transporturilor!

Cu siguranță că s-a știut căci, la mijlocul lunii mai, în toată Timișoara au început să circule informații și fotografii cu acest Cristian Birlic și despre relația lui specială cu șeful de cabinet al demnitarului Nica, recte Iosif Nicoară, fost comisar-șef prin Poliția de Frontieră și subofițer pe la ”Crimă Organizată”. Inclusiv fotografia care azi, și pe bună dreptate, face vâlvă! Oricum, cel puțin până acum, nimeni nu a observat că în capul mesei, la care este prezent și președintele Nica, tronează însuși fostul ofițer al MAI, cunoscut sub numele de ”Borsetă”. Și asta spune extrem de mult, mai ales în medii de protocol! Cu atât mai ciudat cu cât protocolul, conform uzanțelor, este asigurat de șeful de cabinet, adică de însuși Iosif Nicoară.

Pe scurt, după o vizită în Dubai, umflată cu pompa și presărată cu multă voie bună și turism, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, vicepreședinte PNL și șeful PNL Timiș, s-a lăudat ca a dat lovitura pe tema construirii unui terminal cargo pe aeroportul internațional ”Traian Vuia” Timișoara. A vorbit despre firma Clarion și despre un investitor arab. O poveste de media care, în spate, în afară de imagini, discuții private pe Whatsapp și un contract de comision de 1%, nu avea nimic palpabil. Ce n-a spus Nica, însă, și probabil nici nu știa la vremea aceea, e faptul că intermediarul întâlnirii cu șeicul Anyian Kutty de la Clarion e bell-boy-ul Cristian Birlic, bănățean de felul său, care provine din localitatea Pădureni de lângă Șag!

Cu siguranță, Birlic este un cunoscut personaj de pe malurile Begăi, unde și-a făcut ucenicia, dar nu a fost niciodată vreun interlop ci, mai degrabă, un țepar. Acum câțiva ani, când a rupt ușa în Elveția, a lăsat în urmă o grămadă de lume cu buzele umflate prin Timișoara. Și când a revenit, într-o vizită la Timișoara, în urmă cu vreun an și ceva, a uitat să plătească o masa de 10 persoane la restaurantul ”Fenice” din Iulius Mall, în valoare de vreo 5.000 RON. Nu numai că a uitat, dar a și făcut circ, aruncând cu nume în stânga și în dreapta deși, e ușor de demonstrat, că nici nu cunoaște personajele! Pentru că ăsta e Birlic: un actor care trăiește pe social-media, fotografiindu-se cu toată lumea bună, într-un lux continuu, la bordul unor mașini de sute de mii de euro. Hrană pentru gâște!

Fără doar și poate, Alin Nica este principalul vinovat! În primul rând pentru că, deși știa că toate povestea cu construcția hub-ului de pe aeroportul ”Traian Vuia” nu are cum să stea în picioare, a mințit ca un școlar de clasa a 2-a. Doar pentru un pic de imagine! Acum, că tot pământul îi fuge de sub picioare că s-a anturat cu escrocii internaționali, o dă de garduri, la fel de rău și tot ca la ciclul primar: ”No comment”! Dar mai vinovat decât președintele CJ Timiș, și asta o știe oricine, este șeful său de cabinet, panglicarul și oportunistul Iosif Nicoară. Tocmai pentru că, spre deosebire de șeful său, care e de pe sate și nu are cultura urbană necesară, când s-a pus în capul mesei, ”Borsetă” știa bine cu cine stă de vorbă și cine face cinste, la 5 stele, în Dubai…

sursa foto: canacan.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img