Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieBojin îl susţine pe Dobra pentru preşedinţia CJ Timiş, chiar dacă nu...

Bojin îl susţine pe Dobra pentru preşedinţia CJ Timiş, chiar dacă nu poate fi vicepreşedinte: „Eu l-am crescut, a fost sub aripa mea”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Numirea lui Călin Dobra ca și președinte al Consiliului Județean Timiș este ca și votată. Asta pentru că postul vacantat după ce Sorin Grindeanu a fost numit premier va fi ocupat în baza unei majorități constituite de PSD – 16 consilieri, ALDE – doi consilieri și UNPR – trei consilieri.

Președintele UNPR Timiș, Ion Răducanu, a declarat astăzi pentru PRESSALERT.ro că cele trei voturi ale UNPR vor merge pentru susținerea candidatului impus de PSD. Călin Dobra, președinte executiv al PSD Timiș care a renunțat la mandatul de deputat obținut la alegerile din 11 decembrie pentru a ocupa funcția de președinte al CJ Timiș este reținut în declarații.

„Nu ştiu să vă spun. Am citit şi eu prin presă că ne susţin. Chiar nu ştiu”, a declarat acesta pentru Vocea Timișului atunci când a fost întrebat ce pretenții ridică UNPR pentru susținerea sa.

De cealaltă parte, Titu Bojin, consilier județean UNPR spune că Dobra merită pe deplin susținerea partidului său pentru a fi succesorul lui Grindeanu. Întrebat dacă UNPR cere un post de vicepreședinte la CJ Timiș, Bojin a declarat că „Nu, că nu se poate”. Despre Călin Dobra, care a fost vreme de patru ani vicepreședinte al CJ Timiș, între 2012 și 2016, când Bojin conducea instituția, uneperistul a spus că „Eu l-am crescut, a fost sub aripa mea. În condițiile astea nu se poate altceva. Mă gândesc că îşi va face treaba, asta e cel mai important”.

Formarea unei noi alianțe pentru conducerea CJ Timiș nu amenință însă postul de vicepreședinte deținut de pemepista Roxana Iliescu, în baza unei alianțe semnate în vară între PSD, PMP și ALDE. Mai exact, Călin Dobra poate fi ales președinte al CJ Timiș cu voturile a jumătate plus unu din consilieir, deoarece postul pe care îl va ocupa este vacant.

Pentru schimbarea unui vicepreședinte sau a unui președinte în funcție este însă nevoie de votul a două treimi din totalul aleșilor județeni. Alianța UNPR-PSD-ALDE are doar 21 din cele 37 de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare