Senatorul Nicu Fălcoi de la USR Timiş se plânge pe Facebook că era să vomite la audierile miniştrilor din cabinetul Grindeanu

- Advertisement -

Un episod în care cu greu puteai sa te abţii să nu vomiţi – aşa descrie senatorul USR Timiş, Nicu Fălcoi, orele în care miniştrii cabinetului Grindeanu au fost audiaţi. Aflat la primul mandat de senator, Fălcoi a dobândit extrem de repede abilităţi de membru al opoziţiei, criticând dur modul în care unii din cei numiţi de PSD pentru a ocupa portofolii de miniştri au răspuns la întrebările privind probleme importante pentru România.

„Astăzi s-a votat guvernul. De fapt, și-au votat guvernul. La audieri, bineînțeles că majoritarii, cu toată opoziția noastră, au reușit să dea presa afară din sala de ședință, deși era clar că nu se va pune în discuție nici un secret de stat dar… așa sunt ei, mai secretoși. 🙂 Cu toate cele 30 de minute alocate, am reușit să pun și două întrebări ministrului apărării. Pentru că despre alocarea de 2% din PIB tot aminea în alocuțiunea sa, am înlocuit acea întrebare cu următoarea:
” Având în vedere rezultatele recentelor alegeri din R. Moldova, precum și evoluțiile mediului de securitate în regiune:
– cum vedeți cooperarea româno-moldoveanească în domeniul militar?
– poate fi Serbia un partener în domeniul militar?”
A doua întrebare pusă a fost:
”Ținând cont că în ultimul timp, la nivelul UE, există discuții despre o armată europeană, dumneavoastră, ca posibil viitor ministru, sunteți pentru sau împotriva unei armate europene?”
Bineînțeles că, în nota caracteristică tuturor audierilor, la prima întrebare nu a răspus deloc iar la a doua a spus că ”vom face bine ca să nu fie rău”, în tonul, dealtfel, întregului program de guvernare pe teme de apărare.
În plen a fost o chestie la care oricăruia dintre voi, ca de altfel și mie, v-ar fi fost foarte greu să nu vomitați. Avem, totuși, guvern, dacă adunătura asta de personaje poate fi numită așa. Să vedeți râuri de lapte și miere de acum înainte”, s-a plâns senatorul de Timiş pe Facebook. Amintim şi că PNL şi USR au votat împotriva învestirii guvernului Grindeanu. Câteva dn argumentele aduse de liderii celor două formaţiuni, Raluca Turcan şi Nicuşor Dan, au fost incompetenţa celor numiţi pe funcţii de miniştri, dar şi faptul că programul de guvernare al PSD este greu de traspus în realitate.

Sursă foto: Facebook Nicu Fălcoi

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Cod galben de vânt, în Timiş! Sunt aşteptate şi ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis miercuri un cod galben de vânt...

Propunerile de numire a noilor ministri , transmise de Viorica Dancila presedintelui Romaniei

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, astăzi, președintelui României,...

Competitie la CJ Timis: spitalele din judet pot accesa fonduri pentru dotarea cu echipamente medicale

Spitalele din județul Timiș pot concura pentru fonduri nerambursabile...

Profesori si elevi din Timis, fortati sa stea acasa dupa ninsoarea de azi-noapte

Ninsoarea abundentă din noaptea care a trecut a creat...

Din aceeași categorie

Categorii Populare